RashondenWijzer

De RashondenWijzer

Cavalierhondjes met veel te kleine hoofdjes waar hun hersens niet meer inpassen, Franse bulldogs die het altijd benauwd hebben, de Berner Sennenhond die al op jonge leeftijd kanker krijgt: er is ongelooflijk veel mis met rashonden in Nederland. Tot 5 jaar geleden waren nog maar weinig mensen bekend met dit vreselijke dierenleed.

Lancering 2011

In 2011 lanceerde Dier&Recht de eerste RashondenWijzer, een overzicht van erfelijke aandoeningen bij 80 hondenrassen in Nederland. Dit was de eerste RashondenWijzer ter wereld.

Update 2015

Begin 2015 kwam Dier&Recht met een nieuwe versie, waarin het aantal hondenrassen is uitgebreid naar bijna 100 en het aantal erfelijke aandoeningen naar 250. Aan de nieuwe RashondenWijzer is maanden gewerkt door een team van vier dierenartsen, zonder subsidie en met een beperkt budget. De wijzer bundelt de informatie van meer dan 170 wetenschappelijke en diergeneeskundige rapporten en enquêtes onder 147 dierenartsen en 2.000 hondenliefhebbers.

1 miljoen bezoekers

De RashondenWijzer werd meer dan 1 miljoen keer geraadpleegd, onder meer door dierenartsen. Dankzij onze informatie besloten veel mensen om geen doorgefokte rashond met een fancy naam te kopen, die een miserabel leven tegemoet zou gaan. In plaats daarvan hebben ze nu plezier van een gewone, gezonde hond die een hondwaardig leven kan leiden.

Word nu donateur!

DONEER NU

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht