Veelgestelde vragen

Dier&Recht is in 2006 opgericht door Stichting Varkens in Nood om de kennis over het actievoeren in te zetten voor andere dieren in nood. Daarnaast wilde de organisatie ook meer gebruikmaken van de juridische mogelijkheden in de strijd voor de bescherming van dieren.

Met behulp van onze trouwe donateurs en achterban heeft Dier&Recht sinds de oprichting in 2006 al veel successen behaald voor de dieren. Je leest er alles over op onze successenpagina.

Je kunt de dieren steunen door donateur te worden van Dier&Recht. Met campagnes, rechtszaken en voorlichting zetten wij ons in voor de miljoenen dieren in nood. Hierbij zijn wij volledig afhankelijk van de steun van onze donateurs. Iedere bijdrage, groot of klein, is meer dan welkom! 

Je kunt de dieren ook helpen door ze niet op te eten. Zolang mensen goedkoop vlees kopen, zullen er dieren onder erbarmelijke omstandigheden worden gehouden. In de supermarkt beslis je over het lot van de dieren in de vee-industrie.

Als zelfstandige organisatie zijn wij volledig afhankelijk van particuliere donaties. Voor sommige projecten ontvangen we steun van fondsen.

Dier&Recht werkt nauw samen met Varkens in Nood. We trekken voornamelijk samen op in rechtszaken en andere juridische procedures. Dier&Recht en Varkens in Nood zijn in één kantoor gevestigd. Veel medewerkers zetten zich in voor beide stichtingen.

Dier&Recht heeft een campaigner en twee inhoudelijk medewerkers in dienst. Zij worden ondersteund door de inhoudelijk en communicatiemedewerkers van Varkens in Nood.

De leden van het bestuur zijn: Frederieke Schouten (voorzitter), Eefje Klinkenberg (secretaris) en Michiel Bezemer (penningmeester).

Het bestuur is verantwoordelijk voor het besturen van de stichting en het nastreven van het statutaire doel. De bestuursleden vormen ook de directie van de stichting en zijn als directie betaalde medewerkers van Varkens in Nood. Het bestuur legt verantwoording af aan de raad van toezicht.

De leden van de raad van toezicht zijn: Olivier Wegloop (voorzitter), Bernice Bovenkerk, Anne van Veen en Chantalle van Goethem.

Onze jaarverslagen vind je onze 'Wie we zijn'. Of klik hier.

Dier&Recht is een stichting en geen vereniging, het is dus niet mogelijk om lid te worden. Wel kun je je bij ons aansluiten als donateur. Wil je graag op de hoogte zijn van al onze activiteiten en campagnes? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook, Instagram of Twitter.

We vinden het geweldig als iemand wil meehelpen bij het promoten van onze acties en onze successen. Helaas hebben we op het moment geen recent promotiemateriaal om te verspreiden. Als je een e-mail stuurt naar info@dierenrecht.nl denken we wel graag mee over je vragen en ideeën.

Van een paard dat alleen staat kun je melding doen bij de dierenpolitie. Zij staan in contact met alle betrokken instanties. Afhankelijk van de melding wordt de Dierenbescherming, de Landelijke Inspectiedienst of de NVWA ingeschakeld.