Nieuwsartikelen

17 juni 2019 16:34

Sappige groene weiden met koeien en kalveren. Een echt Hollands plaatje! De koeien staan vredig te grazen of liggen loom te herkauwen – de kalfjes dartelen in het rond, drinken bij hun moeders en kijken de kunst van het grazen af. De idylle van het landleven... Of moeten we zeggen: ’de illusie van het landleven’? Want de realiteit lijkt de idylle te hebben achterhaald.

Lees verder...

13 juni 2019 17:13

Nederland is Europa’s grootste importeur van fout paardenvlees uit Uruguay en Argentinië . Paardenvlees uit die landen is vaak afkomstig van paarden die ernstig hebben geleden, blijkt uit het rapport dat we gisteren publiceerden. Maar waar wordt dat paardenvlees eigenlijk verkocht?

Lees verder...

12 juni 2019 15:45

Frans de Waal is misschien wel onze bekendste wetenschapper in Amerika. Zijn onderzoek naar apen heeft ons denken over apen, mensen en andere dieren radicaal veranderd. Wij spraken met hem over zijn nieuwe boek Mama’s laatste omhelzing.

Lees verder...

7 juni 2019 12:35

Van nature zijn kalveren zo’n zeven à acht uur per dag bezig met het zoeken en herkauwen van vezelrijk voedsel. Als je ze laat kiezen tussen hooi en stro, tonen ze een sterke voorkeur voor hooi. Helaas maakt dit natuurlijke voedsel geen deel uit van hun rantsoen. Het gevolg? Frustratie, stress en vele gezondheidsproblemen.

Lees verder...

5 juni 2019 17:37

De ontwikkeling van vleesvervangers gaan snel. Sillicon Valley is met onder meer de Beyond Burger ook in de markt gestapt en alle deskundigen verwachten de komende jaren een sterke groei in aanbod en omzet. Als het aan de beleidsbepalers in Nederland ligt, boeren we nog jaren op dezelfde achterhaalde door.    

Lees verder...

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht