Nieuwsartikelen

7 mei 2018 14:43

Paarden hebben veel ruimte en beweging nodig. Ze lopen van nature graag in een rustig tempo tijdens het grazen. Zo zoeken ze naar voedzame kruiden en gewassen terwijl ze ondertussen goed op elkaar letten in de kudde.

Lees verder...

23 april 2018 16:49

Een van de misstanden in maneges is sociale isolatie. Paarden zijn uitermate sociale dieren, die in de natuur in kuddes leven waarbinnen (en waartussen) complexe relaties worden onderhouden. Fysiek contact is daarbij van groot belang.

Lees verder...

18 april 2018 17:20

Een afname van de consumptie van voedsel van dierlijke oorsprong kan zeker een bijdrage leveren aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. Dat schrijft Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), in een brief aan de Tweede Kamer.

 

Lees verder...

5 april 2018 10:37

De Nederlandse overheid is er alles aan gelegen om de derogatie te behouden. Derogatie is een ontheffing waarmee Nederlandse boeren meer mest mogen uitrijden dan de EU norm toestaat. Meer mest uitrijden betekent meer dieren houden en dus meer export. 

Lees verder...

4 april 2018 16:08

De Europese Commissie zal Nederland waarschijnlijk voor de komende twee jaar derogatie verlenen. Dit is het advies van het Nitraat comité. De boerenlobby is blij met de verlenging van twee jaar. En gek genoeg zijn wij dat ook. 

Lees verder...

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht