Nieuwsartikelen

4 juni 2020 12:30

Nieuwe wetgeving voor het transport en de slacht van dieren, minder antibioticagebruik en meer biologische landbouw. Zomaar een kleine greep uit een aantal positieve voorstellen uit de ‘Farm to Fork-strategie’, de routekaart waarmee de Europese Commissie het voedselsysteem in Europa wil verduurzamen. Maar die strategie schiet ernstig tekort.

Lees verder...

4 juni 2020 11:52

De uitbraak van het coronavirus is van grote invloed op de vraag naar kalfsvlees. Door de sluiting van de horeca is er geen kalfsvlees geëxporteerd naar Italië, Frankrijk en Duitsland. Deze landen importeren normaal zo’n 95 procent van al het Nederlandse kalfsvlees. Er zijn nu enorme overschotten kalfsvlees ontstaan, die zijn ingevroren en opgeslagen. Er zijn in de afgelopen periode ook minder kalveren geslacht, maar dat klinkt beter dan het is.

Lees verder...

29 mei 2020 13:20

Veel snacks bevatten paardenvlees. Dat vlees komt meestal uit het buitenland. Er kleeft enorm veel dierenleed aan! Consumenten beseffen vaak niet dat ze paardenvlees eten, of gaan ervan uit dat de paarden in kwestie een goed leven hebben gehad. Dat is een ernstige misvatting! Hoe voorkom je dat je producten met horrorpaardenvlees eet?

Lees verder...

19 mei 2020 13:44

Kleine hondjes zijn populair, en dus worden ze volop gefokt. Maar ze kampen met ernstige gezondheidsproblemen. Veel van die miniatuurhondjes hebben altijd hoofdpijn! Hun eigenaren hebben er meestal geen weet van.

Lees verder...

19 mei 2020 07:11

Achter de schermen speelt de rechtszaak van Dier&Recht tegen de Nederlandse staat. We eisen dat de overheid een alternatief voor de harde, gladde roostervloeren in kalverstallen verplicht stelt. Minister Schouten wilde tot nu toe niet verder gaan dan een subsidie voor een beperkt aantal kalverhouders die willen overstappen op diervriendelijke stalvloeren. Inmiddels is gebleken wat deze belofte waard was: 90 procent van de aanvragen is afgewezen! 

Lees verder...

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht