Nieuwsartikelen

11 september 2019 16:45

Paarden zijn kuddedieren en hebben een grote behoefte aan sociaal contact. Veel paarden worden niet in staat gesteld in die behoefte te voorzien: ze staan dagenlang op stal of eenzaam buiten. In Nederland bestaat geen wet die het faciliteren van sociaal contact tussen paarden verplicht. Dit moet anders!

Lees verder...

Een paard alleen op stal
11 september 2019 15:09

Bij de NVWA zijn zo’n driehonderd veehouderijen bekend waar stelselmatig de welzijnswetten worden overtreden. Tijdens 14 procent van de inspecties op risicobedrijven stonden de dieren in stallen die gevaarlijk voor ze waren. Dit is verboden.

Lees verder...

gevaarlijke huisvesting
10 september 2019 11:16

Een kwart van de inspectietijd van de NVWA gaat op aan een klein percentage probleembedrijven, die keer op keer de welzijnswetten overtreden. Het is zonde van de tijd en een schande voor de dieren. Dit moet anders!  

Lees verder...

probleemstal
9 september 2019 13:44

Om die vraag te kunnen beantwoorden is het zinvol om eerst vast te stellen wat het eigenlijk inhoudt: eenzaamheid bij paarden.

Lees verder...

Eenzaam paard in de stal
5 september 2019 10:23

Bij de NVWA zijn zo’n driehonderd veehouderijen bekend waar stelselmatig de welzijnswetten worden overtreden. Ondanks verscherpt toezicht wordt er nauwelijks opgetreden tegen de voortdurende misstanden op deze risicobedrijven.

Lees verder...

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht