ziek systeem, ziek kalf

Het is meer dan schokkend dat honderdduizenden kalveren in hun korte leven lijden onder pijn en benauwdheid als gevolg van longaandoeningen. De kalveren hebben recht op een beter leven. Teken de petitie en eis dat er een einde komt aan de talloze misstanden in de Nederlandse kalverhouderij!

Lees verder...

Nieuwsartikelen

15 januari 2019 16:34

De grote hoeveelheid zieke dieren in de intensieve veehouderij noodzaakt tot het gebruik van veel antibiotica. Hoewel het beleid inmiddels is aangescherpt vanwege de grote risico’s van antibioticaresistentie, blijft de kalverhouderij grootgebruiker. Kan deze dieronvriendelijke sector wel voortbestaan zonder het torenhoge antibioticagebruik?

Lees verder...

kalfjes
7 januari 2019 17:26

Toad Bulls zijn Bulldogs met het uiterlijk van een pad. Deze honden worden bewust zo breed mogelijk gefokt, met korte, naar buiten staande poten, een holle rug en een platte, brede snuit. De misvormde honden worden ook in Nederland gefokt. Dier&Recht pleit voor een verbod op het fokken van deze misvormde dieren.

Lees verder...

7 januari 2019 16:47

In het jaarplan van 2019 van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) staan veel onderwerpen waar Dier&Recht in 2017 en 2018 aandacht aan heeft besteed. Dit toont aan dat het werkt om ophef te veroorzaken en zo aandacht te vragen voor welzijnsproblemen in de vee-industrie!

Lees verder...

2 januari 2019 09:44

De meeste vleeskalveren zullen nooit in de wei grazen. Ze liggen niet op stro, maar op houten of betonnen roosters. Ze krijgen geen hooi of gras te eten, maar een emmertje met opgeloste poedermelk. In de Nederlandse kalverhouderij worden kalveren opzettelijk ziek en zwak gehouden.

Lees verder...

vleeskalfje
31 december 2018 12:52

​Ruim 10.000 mensen brachten hun stem uit in de jaarlijkse verkiezing van Dier&Recht. Ruim 35 procent van de deelnemers heeft daarbij gestemd op landbouwminister Carola Schouten.

Lees verder...

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht