Nieuwsartikelen

29 juni 2020 09:11

Om de enorme kalverhouderij in stand te houden importeert Nederland jaarlijks honderdduizenden kalveren uit heel Europa – vaak over lange afstanden. Hoe langer een transport duurt, hoe zwaarder het voor de kalfjes is. Dierenwelzijn is nauwelijks een factor. Dier&Recht pleit voor een volledige stop op langeafstandstransporten.

Lees verder...

26 juni 2020 10:02

Ieder jaar worden honderdduizenden kalfjes van slechts een paar weken oud in veewagens geladen. Hup, op transport naar kalvermesters in Nederland. Deze jonge dieren hebben veel behoefte aan rust en slaap. Des te meer omdat evenwicht bewaren in de rijdende wagens veel inspanning kost. Maar zie maar eens een comfortabel ligplekje te vinden in de overvolle vrachtwagen.

Lees verder...

25 juni 2020 10:50

Voor jonge dieren is water enorm belangrijk. Maar vleeskalfjes krijgen vaak geen (of niet genoeg) drinkwater tijdens de lange transporten naar de Nederlandse kalvermesterijen. Warme melk, van levensbelang voor deze kwetsbare zuigelingen, krijgen ze sowieso niet gedurende de reis.

Lees verder...

22 juni 2020 09:18

Kalfjes zijn tot een leeftijd van zes weken nog niet in staat om hun lichaamstemperatuur goed te reguleren. Daarom zijn ze ontzettend gevoelig voor zowel hitte als kou. Toch gaan ieder jaar honderdduizend binnen- en buitenlandse kalfjes op een leeftijd van slechts een paar weken oud op transport. 

Lees verder...

kalfje
19 juni 2020 09:11

Jaarlijks worden honderdduizenden kalveren van slechts een paar weken oud over grote afstanden door Europa vervoerd. Hun eindbestemming: Nederland. Veel kalfjes komen uitgeput, verzwakt of ziek aan. Maar ondanks het dierenleed dat aan deze transporten kleeft, neemt de kalverimport alleen maar toe. 

Lees verder...

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht