Werkwijze

Dieren voelen pijn, geluk en verdriet, net als wij. Toch worden dieren in onze maatschappij vaak behandeld als producten. Zo worden jaarlijks miljoenen dieren in de intensieve veehouderij opgesloten in kale, donkere stallen zonder ooit de buitenlucht te zien. Veel huisdieren vergaat het niet beter. Duizenden paarden kwijnen weg van eenzaamheid. Zelfs honden en katten zijn vaak niets meer dan fotogenieke accessoires, hun uiterlijk belangrijker dan hun gezondheid. Dier&Recht komt op voor deze dieren.

Campagnes

Dier&Recht brengt misstanden in de media en voert zo druk uit op overheid, politici, instanties en organisaties. Samen met onze achterban strijden we voor betere leefomstandigheden voor kwetsbare dieren.

Rechtszaken

Dier&Recht zet zich in voor een betere rechtspositie van het dier. We voeren rechtszaken tegen fokkers van zieke rashonden, verlenen juridisch advies aan gedupeerde hondeneigenaren en dagen als het nodig is zelfs de Nederlandse Staat voor de rechter om een beter dierenwelzijnsbeleid af te dwingen.

Voorlichting

Dier&Recht informeert over schrijnende misstanden die vaak onbekend zijn bij het grote publiek. Over het trieste leven van vleeskalveren, over het gebruik van pijn en dwang in de paardensport of over het chronische lijden van stukgefokte honden en katten. Meer kennis over deze onderwerpen helpt mensen bij het maken van doordachte en meer diervriendelijke keuzes.

Lobby

Soms is een lobby het beste middel om dierenleed te bestrijden. Sommige misstanden zijn niet wettelijk verboden, dan gaan we voor een aanpassing van de wet. In die gevallen lobbyen we bij politici of partijen die zich inzetten voor dierenwelzijn.

Dankzij onze donateurs hebben we al aardig wat successen kunnen boeken! Help je mee?

Deel deze pagina