Werkwijze

Dieren voelen pijn, geluk en verdriet, net als wij. Toch worden dieren behandeld als producten. Miljoenen voedseldieren zitten opgesloten in kale, donkere stallen. Duizenden huisdieren kwijnen weg van eenzaamheid. Honden zijn modeaccessoires geworden met een ‘houdbaarheid’ van amper 8 jaar. Dier&Recht komt op voor deze dieren.

Rechtszaken
Door middel van rechtszaken wil Dier&Recht de rechtspositie van het dier verbeteren. Zo voeren wij rechtszaken tegen fokkers van zieke rashonden, verlenen we juridisch advies aan gedupeerde hondeneigenaren en dagen we supermarkten voor de rechter om een beter dierenwelzijnsbeleid af te dwingen.

Voorlichting 

Met voorlichting  en spraakmakende campagnes probeert Dier&Recht het denken over dieren te veranderen. Met onze foto-expositie 'Het Vergeten Dier' vertellen we het verhaal achter een karbonade, ei of glaasje melk. Met onze RashondenWijzer informeren we mensen over ziektes bij rashonden en de aanschaf van een hond.

Campagnes
Dier&Recht brengt misstanden in de media, organiseert hoorzittingen en voert druk uit op supermarkten en de politiek. Zo zorgden wij er voor dat er een einde kwam aan de mishandeling van koeien op de veemarkten, het aantal misstanden bij veetransporten afnam en kippenslachterijen massaal overstapten op meer diervriendelijke verdovingsmethoden.

Word nu donateur!

DONEER NU

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht