Diervriendelijk(er) eten

Hoe kun je diervriendelijk(er) eten? Met deze tips helpen wij je op weg!

Kies plantaardig

De beste manier om bij te dragen aan het welzijn van dieren is om te stoppen met het eten van dierlijke producten. Naast vlees en zuivel veroorzaakt ook de productie van vis en eieren veel dierenleed. Laat deze producten gewoon staan en kies plantaardig.

Gelukkig heb je om lekker en gezond te eten helemaal geen dierlijke producten nodig! Op het internet vind je talloze overheerlijke plantaardige recepten. Ook het aanbod veganistische kookboeken blijft alsmaar groeien. En tegenwoordig kun je in de supermarkt voor bijna elk dierlijk product wel een plantaardig alternatief vinden, mocht je graag met vervangers koken.

Naast lekker is een uitgebalanceerd plantaardig dieet ook erg gezond. Niet alleen bevat het voldoende voedingstoffen, het kan zelfs gezondheidsvoordelen opleveren bij het voorkomen en behandelen van bepaalde ziektes.

Minder zoveel mogelijk

Kun je of wil je (nog) niet helemaal stoppen met het eten van dierlijke producten? Probeer dan om zoveel mogelijk te minderen. Flink minder vlees, vis, zuivel en eieren eten, maakt al een groot verschil.

Áls je dierlijke producten eet, kies dan minimaal voor biologisch of 3 sterren Beter Leven

‘Diervriendelijk vlees’ bestaat niet. Maar er bestaat wel ‘minder dieronvriendelijk vlees’. Ditzelfde geldt voor vis, zuivel en eieren.

Kies daarom – als je nog vlees eet of melk drinkt – voor biologisch of 3 sterren Beter Leven. Dan weet je in ieder geval dat de dieren een iets minder slecht leven hebben gehad. Er is een flink verschil tussen vlees en zuivel van biologische of kleinere veehouders en dat uit de vee-industrie. Maar: voor vlees moet altijd een dier dood, en melk is altijd moedermelk bedoeld voor een kalfje.

Deel deze pagina