Over ons

Dier&Recht bestaat uit een klein maar slagvaardig team van juristen, dierenartsen, onderzoekers en beleidsmedewerkers. Ook krijgen we steun van diverse vrijwilligers en stagiaires.

Betrouwbaar en onderbouwd

Dier&Recht baseert haar campagnes op wetenschappelijke rapporten en laat zich regelmatig informeren door wetenschappers, dierenartsen, juristen en politici. Dier&Recht staat voor goed onderbouwde campagnes, projecten en onderzoeken. 

Praktijkbezoek

Om goed geïnformeerd te zijn, bezoeken wij met regelmaat een veestal, slachterij of veemarkt. Wij voeren regelmatig stevige discussies met organisaties als supermarkten, boerenlobby, veetransportsector, rashondenfokkers of overheid. Als praten niet helpt dan kan een rechtszaak uitkomst bieden.

Samenwerking Varkens in Nood

Dier&Recht werkt nauw samen met Varkens in Nood. De inhoudelijke kennis van Varkens in Nood sluit uitstekend aan bij de juridische kennis van Dier&Recht. Door onze krachten te bundelen, kunnen we meer successen behalen voor de dieren. De successen en activiteiten van Dier&Recht en Varkens in Nood worden gebundeld in één donateursmailing. Zo besparen we op de kosten en blijft er meer geld over voor de dieren.

Oprichting Dier&Recht

Een van de voorlopers van Stichting Dier&Recht werd opgericht in 1932, dit was de Stichting tot Wettelijke Regeling van Dierenrecht. De stichting wilde erkenning voor het dier als levend wezen, in plaats van een object of eigendom, zoals de wetgever dat toen zag. 

In 1982 werd de Stichting Dierenrecht Nederland opgericht, waarin de ideeën van de Stichting tot Wettelijke Regeling van Dierenrecht herleefden. Stichting Dierenrecht was mede verantwoordelijk voor de instelling van een bijzondere leerstoel Dier en recht, verbonden aan de Universiteit Utrecht. Er bestonden internationale contacten met de International League for Animal Rights en met de World Society for the Protection of Animals (WSPA).

In 2006 is de Stichting Dierenrecht door Varkens in Nood nieuw leven ingeblazen onder de naam 'Dier&Recht'.

Deel deze pagina

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)