Ook Groningen wil af van hondenshows

Hond in bench

Het draagvlak voor het verbieden van hondenshows groeit met de dag: ook Groningen ziet ze liever gaan dan komen. Dit blijkt uit de antwoorden van burgemeester en wethouders op schriftelijke vragen van de Partij voor de Dieren.

Groningen gaat shows ontmoedigen

De gemeente Groningen zou hondenshows het liefst verbieden, maar dat is niet mogelijk omdat de landelijke overheid vergunningen verleend. Volgens het stadsbestuur hebben de shows geen positieve invloed op de gezondheid en het welzijn van dieren. De gemeente hanteert daarom een ontmoedigingsbeleid voor het organiseren van dierenshows.

Campagne heeft gezorgd voor bewustzijn

Onze campagne Stop hondenshows! bracht eerder al discussies op gang in Amsterdam en Maastricht. Dier&Recht is blij dat steeds meer gemeentes zich bewust worden van de kwalijke invloed van hondenshows op het welzijn van rashonden.

Wil je op de hoogte blijven van onze campagnes? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Deel dit artikel
Kelly Kessen

Als dierenarts voor gezelschapsdieren werd ik vrijwel dagelijks geconfronteerd met zieke rashonden en raskatten. Het is frustrerend om te zien hoeveel dieren kampen met erfelijke aandoeningen of lijden onder de extreme uiterlijke kenmerken waar ze doelbewust op worden gefokt. Veel van dat lijden is te voorkomen door te fokken op genetische diversiteit en een gezond uiterlijk. Bij Dier&Recht zet ik me in om fokkers en eigenaren daarvan bewust te maken, zodat er meer gezonde dieren worden gefokt en gekocht. Daarnaast ben ik actief betrokken bij het verbeteren van wetten en regelgeving rond het fokken van honden en katten.

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)