Ook Groningen stelt hondenshows ter discussie

Bulldog hondenshow

In Groningen heeft de Partij voor de Dieren (PvdD) schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de jaarlijkse Martinidogshow in het Martiniplaza. Onze campagne Stop Hondenshows bracht eerder al discussies op gang in Amsterdam en Maastricht.

PvdD wil einde aan hondenshows

De PvdD verzoekt de gemeente om als enige aandeelhouder aan te dringen op het niet meer toestaan van de hondenshow in Martiniplaza. Volgens de partij staat het dierenwelzijn niet voorop bij hondenshows.
Fractiemedewerker Wesley Pechler: “Er zijn veel problemen rondom het fokken van raszuivere honden, met name op het gebied van gezondheid. Door inteelt en selecteren op uiterlijke kenmerken stapelen de genetisch overdraagbare ziektes zich op bij rashonden.” Pechler verwijst daarbij naar de RashondenWijzer van Dier&Recht.

Gemeentes twijfelen over hondenshows

Na Amsterdam en Maastricht is Groningen nu de derde gemeente waar hondenshows openlijk ter discussie staan. Dier&Recht is blij dat steeds meer gemeentes zich bewust worden van de kwalijke invloed van hondenshows op het dierenwelzijn van rashonden.

Ben jij een hondenliefhebber? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Deel dit artikel
Kelly Kessen

Als dierenarts voor gezelschapsdieren werd ik vrijwel dagelijks geconfronteerd met zieke rashonden en raskatten. Het is frustrerend om te zien hoeveel dieren kampen met erfelijke aandoeningen of lijden onder de extreme uiterlijke kenmerken waar ze doelbewust op worden gefokt. Veel van dat lijden is te voorkomen door te fokken op genetische diversiteit en een gezond uiterlijk. Bij Dier&Recht zet ik me in om fokkers en eigenaren daarvan bewust te maken, zodat er meer gezonde dieren worden gefokt en gekocht. Daarnaast ben ik actief betrokken bij het verbeteren van wetten en regelgeving rond het fokken van honden en katten.

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)