Nieuwe undercoverbeelden: ernstige mishandelingen op bloedboerderijen

Paard skelet

Nieuw onderzoek onthuld dat bloedboerderijen nog steeds op grote schaal paarden mishandelen. Bij tienduizenden drachtige merries wordt 2 tot 3 maal per week tot wel 10 liter bloed per keer afgenomen. Vaak met bruut geweld!

PMSG

Dit bloed bevat PMSG (Pregnant Mare Serum Gonadotropine), een hormoon dat Europese veehouders gebruiken om de vruchtbaarheid te verhogen van zeugen en melkkoeien. Deze omstreden toepassing is medisch onnodig en er zijn bovendien synthetische alternatieven voor PMSG. Eind 2017 voerde Dier&Recht al actie tegen het gebruik van dit hormoon. De veesector zei geschokt te zijn door de beelden, maar is desondanks nog steeds niet gestopt met het gebruik van het middel!

Ernstige mishandelingen

Nieuwe undercoverbeelden - gemaakt door de Animal Welfare Foundation - onthullen dat er ook op de bloedboerderijen nog geen enkele verbetering heeft plaatsgevonden. Nog steeds worden op grote schaal merries geslagen, in kooien gedwongen voor de bloedafname en bruut geaborteerd als de dracht niet langer gewenst is voor de bloedafname. Op de nieuwe beelden is nu ook de structurele mishandeling te zien tijdens het aftappen van het bloed: de paarden worden geschopt, en geslagen met metalen stangen. Veel merries hebben kreupelheden en open wonden. Zieke en kreupele dieren creperen, want er is geen medische zorg. De weiden liggen vaak vol kadavers.

Stop het gebruik van PSMG!

EU-landen behoren tot de belangrijkste importeurs van PMSG uit Zuid-Amerika, met een Europees importverbod kan de mishandeling van duizenden paarden worden voorkomen.Wil jij een einde maken aan het aftappen van bloed en het mishandelen van drachtige merries? Teken nu de protest e-mail en roep Nederlandse veehouders en dierenartsen op om per direct te stoppen met het gebruik van middelen die PMSG bevatten!

Deel dit artikel

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)