Dit is wat we in 2020 deden voor de raskatten

kat in herfst

Met behulp van jouw steun hebben we het afgelopen jaar weer veel kunnen betekenen voor de raskatten. Hierbij een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen.

Ruim 130 bedrijven passen reclamebeleid aan

Meer dan 130 bedrijven pasten hun beleid aan en maken geen reclames meer met kortsnuitige dieren zoals Perzische katten. IKEA belooft zelfs het nieuwe beleid in 2021 op internationaal niveau door te voeren. Dat is een mooi resultaat want alleen al van de bekende IKEA-catalogus worden wereldwijd jaarlijks meer dan 200 miljoen stuks verspreidt. Ook bij Bosch en Mattel staat het onderwerp inmiddels op de internationale agenda.

Leed van designer cats in beeld in Undercover in Nederland

In november werd het leed van de bambino sphynx – een kale kat met korte pootjes – nog eens extra in beeld gebracht door Alberto Stegeman in het programma Undercover in Nederland. Onze dierenarts Kelly Kessen legde uit wat er zielig en ongezond is aan deze dieren en waarom je zo’n kat beter niet kunt kopen.

Artsen bevestigen: hypoallergene dieren bestaan niet

In januari 2020 bevestigen artsen in samenwerking met dierenarts Kelly Kessen in het toonaangevende Nederlandse Tijdschrift voor Geneeskunde dat hypoallergene huisdieren niet bestaan. Artsen raden in geval van allergie de aanschaf van deze honden en katten af. Het artikel besteedt ook aandacht aan de welzijnsproblemen van deze dieren.

Dier&Recht onthult dat de NVWA de wet niet handhaaft

De NVWA heeft dit jaar niets gedaan met onze handhavingsverzoeken tegen illegale fokkers. De toezichthoudende organisatie claimt door de uitbraak van het coronavirus niet te kunnen controleren vanuit veiligheidsoverwegingen. Malafide fokkers kregen vrij spel en fokten ongehinderd illegale designer cats en Perzische katten met te korte snuiten. Dier&Recht bracht het nieuws over de NVWA naar buiten en ondertussen zijn hierover Kamervragen gesteld. Wij blijven druk uitoefenen om de NVWA te laten optreden tegen het fokken van katten met schadelijke uiterlijke kenmerken.

Bedankt voor je hulp!

Hartelijk dank voor je steun in 2020, ook namens de dieren! Zonder jouw hulp hadden we dit nooit kunnen bereiken, we hopen dat de dieren ook volgend jaar op jou kunnen rekenen. Als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties, elk bedrag is welkom!

Deel dit artikel
Het blok is defect of ontbreekt. De inhoud ontbreekt misschien of u moet wellicht de oorspronkelijke module inschakelen.

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)