IKEA bant wereldwijd kortsnuitige honden en katten uit reclames

ikea brochure kortsnuitige hond

IKEA stopt wereldwijd met het gebruik van kortsnuitige honden en katten in reclames! Al in 2018 beloofde IKEA Nederland om geen reclame meer te maken met mopshonden en Perzische katten, en nu geldt dit als algemeen beleid voor IKEA Internationaal.

Mopshonden en perzen in reclames van IKEA

Regelmatig doken er afbeeldingen van kortsnuitige dieren op in reclames van IKEA. Dier&Recht is het bedrijf iedere keer blijven herinneren aan hun belofte om geen kortsnuiten te gebruiken. IKEA Nederland liet weten geen invloed te hebben op de afbeeldingen in de internationale catalogus. Op de Nederlandse website en in andere online uitingen werden kortsnuiten wel vermeden.

Reclamebeleid internationaal op de agenda

Naar aanleiding van al onze correspondentie is het Nederlandse beleid besproken met de internationale afdeling. Met fantastisch resultaat! IKEA zal wereldwijd geen reclame meer maken met mopshonden, Perzische katten en andere kortsnuitige dieren. Gezien het enorme bereik van deze internationale organisatie is dit een mooi succes voor de kortsnuitige dieren. Alleen al van de bekende IKEA-catalogus worden jaarlijks meer dan 200 miljoen stuks verspreidt.

Mopshond en pers verdwijnen uit reclames

In de loop van 2021 vervangt IKEA wereldwijd in alle reclame-uitingen de kortsnuitige honden en katten voor gezonde dieren.

Een dikke pluim voor IKEA! Dat meer (internationale) bedrijven dit voorbeeld mogen volgen!

Deel dit artikel
Het blok is defect of ontbreekt. De inhoud ontbreekt misschien of u moet wellicht de oorspronkelijke module inschakelen.

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)