Dier&Recht bij Undercover in Nederland over designer cats

Bambino

Zondag 15 november betrapte Alberto Stegeman in het SBS6-programma Undercover Nederland een fokker van designer cats. De vrouw in kwestie fokt de bambino sphynx. In de uitzending legt onze dierenarts Kelly Kessen uit waarom deze naaktkatten met te korte pootjes ontzettend zielig zijn.

Bambino sphynx: verminkt en gehandicapt

Dit type kat wordt doelbewust gefokt op meerdere schadelijke mutaties. Het dier wordt ernstig beperkt door het bizarre uiterlijk. De kat heeft geen vacht, geen snorharen en extreem korte poten. Het arme beest kan daardoor nauwelijks springen, het loopt waggelend en heeft veel last van rug- en nekpijn. Door de ontbrekende vacht zijn ze gevoelig voor direct zonlicht en kou. Waarom wil iemand zo’n mismaakte kat fokken? Alleen maar omdat sommige mensen ze schattig vinden en je er geld mee kunt verdienen!

Dier&Recht spoort foute fokkers op

Dier&Recht is blij dat de minister vorig jaar gehoor gaf aan onze oproep om een einde te maken aan het fokken van designer cats. Onze campagne leidde tot Kamervragen en kort daarop kwam de minister met handhavingsregels voor fokkers. Aan de hand van die regels hebben we op dit moment meerdere handhavingsverzoeken lopen tegen fokkers van mismaakte katten bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Stop de fokkers van designer cats

Om ervoor te zorgen dat de NVWA de wet tegen het fokken van designer cats ook daadwerkelijk handhaaft, heeft Dier&Recht jouw steun nodig. Het voeren van rechtszaken en campagnes kost veel geld, help de katten daarom met een donatie. Daarnaast roepen we dierenliefhebbers op om alleen gezonde katten aan te schaffen met normale lichaamsverhoudingen.

Kijk hier de uitzending terug van Undercover in Nederland. Dierenarts Kelly Kessen is te bewonderen in het laatste blok.

Deel dit artikel

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)