Friesland, stop met het doodschieten van katten!

Friesland, stop met het doodschieten van katten!

Update: Onze rechtszaak tegen Friesland vindt plaats op 25 april 2024. Tot die tijd is het van groot belang om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen! Teken jij ook tegen de Friese kattenjacht?

28.51830.000

28.518

Friesland is de enige provincie van Nederland waar jagers zwerfkatten mogen doodschieten. Een bizarre praktijk die in alle andere provincies al lang is verboden. Teken de petitie en roep Friesland op om te stoppen met het doodschieten van katten!

Op grond van een regeling uit 2003 mag de jacht op zwerfkatten doorgaan zolang de provincie dat wil. Dier&Recht vecht deze regeling aan via een juridische procedure. Tot nu toe weigert de provincie om iets te veranderen en gaat ze stug door met het afschieten van katten. Volgens Friesland zorgen de zwerfkatten voor veel problemen.

Diervriendelijk alternatief

Zwerfkatten planten zich voort met andere zwerfkatten of huiskatten, waardoor er nog meer zwerfkatten bijkomen. Friesland moet die zwerfkatten niet doodschieten, maar voorkomen dat er meer bijkomen. Dat kan door het vangen, castreren, chippen en weer vrijlaten van zwerfkatten (bekend onder de Engelse afkorting TNRC). Deze diervriendelijke methode om het aantal zwerfkatten onder controle te houden, wordt door de andere provincies al jarenlang met succes toegepast.

Teken de petitie!

Het is absurd dat Friesland als enige provincie van Nederland katten doodschiet. Met zoveel mogelijk handtekeningen kunnen we de maatschappelijke druk opvoeren tegen het afschot. Strijd jij met ons mee voor de katten? Teken de petitie!

Ja, ik teken tegen het doodschieten van katten!

Lees hier de volledige tekst

Petitietekst ‘Stop afschot zwerfkatten in Friesland’


Geacht college van Gedeputeerde Staten, geachte leden van de Provinciale Staten,

Ik maak me grote zorgen over het afschot van zwerfkatten in Friesland. Friesland is de enige provincie in Nederland die het doodschieten van katten nog toestaat. Dat is niet nodig want er zijn andere, diervriendelijke methodes om het aantal zwerfkatten te beperken.

Diervriendelijke alternatief

Er bestaat een prima alternatief dat in andere provincies al succesvol wordt toegepast. En dat is vangen, castreren, chippen en vrijlaten (bekend onder de Engelse afkorting TNRC). Deze methode voorkomt de geboorte van nieuwe zwerfkatten. De provincie Friesland zou hierin moeten investeren, in plaats van het probleem achteraf aan te pakken.

Herzie het besluit

Friesland weigert af te stappen van het in 2003 opgesteld besluit om zwerfkatten dood te schieten. Het is onaanvaardbaar dat de provincie zonder gegronde reden blijft doorgaan met deze jacht.

Ik roep u met klem op om het besluit uit 2003 te herzien en het afschot van katten te verbieden.

Hoogachtend,


Voor- en achternaam worden automatisch ingevuld

Vul je je telefoonnummer in? Dan kan Dier&Recht jou telefonisch benaderen voor giftverzoeken of updates over deze campagne.
Bekijk onze privacyverklaring.

Zojuist getekend

  • Vera Wanders (1 dag 6 uur)
  • Menno Brouwer (2 dagen)
  • Jenifer Coster (3 dagen 2 uur)
  • Anoniem (4 dagen 20 uur)
  • Karin Alma (5 dagen 4 uur)
Deel deze campagne