Dít is waarom het zo belangrijk is dat jij de brandbrief voor de IJslandse bloedpaarden tekent

IJslandse bloedpaarden
Stop de IJslandse bloedboerderijen, teken de brandbrief aan de Europese Commissie!

Op IJslandse ‘bloedboerderijen’ wordt met grof geweld bloed afgetapt bij drachtige merries voor het vruchtbaarheidshormoon PMSG. Dit hormoon wordt door de Europese vee-industrie gebruikt om de vruchtbaarheid van varkens en koeien te verbeteren. In dit artikel leggen we uit hoe jij door onze brandbrief aan de Europese Commissie te ondertekenen deze barbaarse praktijken voor eens en altijd kunt stoppen!

Europese Commissie beslist binnenkort over verbod PMSG

Eerder dit jaar heeft het Europees Parlement de Europese Commissie opgeroepen om de import en de productie van PMSG te verbieden. Binnenkort beslist de Commissie over dit verbod. Daarom is dit hét moment om de Commissie te laten weten dat jij wilt dat deze gruwelijke praktijken stoppen! Om dat te bereiken werkt Dier&Recht in deze zaak samen met Europese en Canadese dierenorganisaties.

IJsland produceert PMSG voor Europese vee-industrie

Maar IJsland is geen EU-land, toch? Klopt! Daarom gaat het voorgestelde verbod niet alleen over de productie, maar ook over de import van PMSG. Met een importverbod verliezen de bloedboerderijen hun Europese afnemers.

Bovendien valt IJsland wel onder de Europese Economische Ruimte (EER), een samenwerking tussen de EU en enkele buurlanden. Hierdoor kan een productieverbod wellicht ook voor IJsland gaan gelden. En op IJsland zelf zorgt het onthullen van de misstanden voor zoveel ophef dat een Europees verbod de druk extra kan opvoeren naar een landelijk verbod.

Er zijn synthetische alternatieven

Als de Europese vee-industrie zou kiezen voor kleinschalige en gezondere veehouderijsystemen, is het helemaal niet nodig om vruchtbaarheidshormonen te gebruiken. Mocht dat bij hoge uitzondering toch nodig zijn, dan kan dat prima met synthetische alternatieven. Gemaakt zonder paardenbloed!

Jouw handtekening telt

De IJslandse bloedpaarden hebben jouw steun nodig om de oproep aan de Europese Commissie kracht bij te zetten. Jouw handtekening telt. Teken nu de brandbrief! 
 

Deel dit artikel
Sarah Pesie

Als dierwetenschapper en -gedragsdeskundige ben ik verantwoordelijk voor de wetenschappelijke onderbouwing van de campagnes voor paarden. Ik ben daarnaast ook bijzonder geïnteresseerd in het natuurlijke gedrag van paarden, honden en katten. Met onderzoeken en publicaties informeer ik het publiek over de vele misstanden rond deze dieren. Ik hoop dat mensen zich daardoor meer verdiepen in de belevingswereld van dieren en zo beter begrijpen wat hun dier nodig heeft om gelukkig te zijn.