Stop de bloedroof bij IJslandse paarden

Gesloten

Stop de bloedroof bij IJslandse paarden

Donderdag 22 december hebben we alle handtekeningen voor de IJslandse paarden aangeboden aan minister Schouten en de Europese Commissie. Onze brandbrief is maar liefst 22.561 keer ondertekend. Namens alle paarden die lijden onder de wrede misstanden bij de winning van PMSG: ontzettend bedankt!

Binnenkort besluit de Europese Commissie over de oproep van het Europees Parlement voor een import- en productieverbod. Wij blijven strijden voor de IJslandse paarden tot de laatste bloedboerderij is gesloten!

25.203 mensen hebben getekend!

25.203

Op IJslandse ‘bloedboerderijen’ wordt met grof geweld bloed afgetapt bij drachtige merries. Nieuwe undercoverbeelden onthullen dat deze gruwelijke praktijken gepaard gaan met ernstige mishandelingen. Het bloed van drachtige paarden bevat PMSG, dit hormoon wordt in de Europese vee-industrie gebruikt om de vruchtbaarheid van varkens en koeien te verbeteren. Dier&Recht stuurt een brandbrief over deze barbaarse misstanden naar de Europese Commissie. Wij vragen de Commissie om een productieverbod in Europa én om een importverbod. Zet jij ook je handtekening?

IJslandse paarden worden ernstig mishandeld

De angstige merries worden geslagen met houten stokken en vastgesnoerd in boxen. Daar wordt een dikke naald in hun hals gestoken die hun bloed aftapt naar een jerrycan. Pure horror! In een periode van 10 weken tijd wordt er bij elk paard tussen de 25 en 40 liter bloed afgetapt. 

(tekst gaat verder onder de video)

Teken de brandbrief voor een importverbod!

Het gebruik van PMSG is omstreden en medisch onnodig, er zijn synthetische alternatieven voor dit hormoon. Dier&Recht is al eerder in actie gekomen tegen PMSG. De vee-industrie was destijds geschokt door de beelden, maar gaat ondertussen gewoon door met het gebruik van het middel. Dit moet stoppen!

Samen met dierenbeschermingsorganisaties uit de hele Europese Unie en Canada sturen wij een brandbrief naar de Europese Commissie. Het is tijd dat de EU ingrijpt en de import en productie van dit hormoon verbiedt! Teken jij ook voor een verbod?

Ja, ik onderteken de brandbrief voor een Europees verbod op PMSG!

Het aftappen van bloed voor PMSG leidt tot vreselijk dierenleed. Ik roep de Europese Commissie op om de import en de productie van dit omstreden hormoon te verbieden.

Statusbericht


Deze campagne is afgelopen
Meer doen voor de paarden?
Doneer nu!
Gesloten

    Deel deze campagne