Video: kippenmishandeling zorgt voor 10 ontslagen

De Amerikaanse vleesproducent Tyson heeft tien medewerkers ontslagen nadat dierenactivisten een video hadden verspreid waarop ze zien is hoe kippen worden mishandeld.

De beelden, gemaakt door groepering Compassion Over Killing, laten zien hoe medewerkers kippen schoppen, slaan en met ze gooien. Vooral de scène waarin een opzichter een kip dood door met zijn laars op het hoofd van dier te staan, wekte afschuw en woede op.

 

Juridische vervolging
Tyson, een van de grootste spelers op de Amerikaanse markt, is inmiddels diep door het stof gegaan. Naast de ontslagen heeft de vleesproducent beloofd om volledig mee te werken aan eventuele juridische vervolging van de tien medewerker. Ook zullen er cursussen worden gegeven aan medewerkers over hoe er met dieren moet worden omgegaan. 

Het is overigens onwaarschijnlijk dat die vervolging er daadwerkelijk komt. Kippen zijn in de VS namelijk vogelvrij: ze vallen buiten alle dierenwelzijnswetten. Vanwege de belabberde positie van dieren in de VS en Canada, die hier nog slechter is dan in Europa, is Dier&Recht fel tegenstander van TTIP en CETA. Als die vrijhandelsverdragen er door komen, kan het vlees van deze dieren namelijk in onze supermarkten terechtkomen. Teken daarom tegen TTIP en CETA en vraag om een referendum.

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht