Time to chicken out!

Ja, ik teken voor een referendum over TTIP en CETA!

Dieren horen beschermd te worden, maar de voorgenomen handelsverdragen TTIP en CETA zetten het welzijn van onze dieren onder druk. Stop deze dreiging nu het nog kan!

Onze bijdrage aan de petitie voor een referendum over TTIP en CETA is gestopt. De 200.000 handtekeningen zijn inmiddels overhandigd aan de politiek.

Meer doen voor de dieren?

Word donateur

TTIP en CETA bedreigen dierenwelzijn in Europa

De situatie voor de dieren in de vee-industrie in de EU is slecht te noemen, maar de omstandigheden waarin veel dieren in de VS en Canada leven, zijn helemaal bar en boos. Door handelsverdragen TTIP en CETA dreigt het Amerikaanse dierenwelzijnsniveau ook bij ons de norm te worden. Hoog tijd dus om in actie te komen!

De EU is van plan om handelsverdragen af te sluiten met de VS (TTIP) en Canada (CETA). Nederland werkt daar hard aan mee, want economische groei gaat boven alles, zeker boven dierenwelzijn.

Als TTIP en CETA er door komen, zullen de dieren daar een hoge prijs voor betalen. De VS en Canada kennen namelijk nog minder dierenwelzijnswetten dan de EU. Zo zijn legbatterijen toegestaan en zitten zeugen hun hele leven vast in een kooi. Het vlees van dieren die onder deze omstandigheden zijn gehouden, kan door TTIP en CETA in onze winkels belanden. En wel voor zó weinig geld, dat Europese vleesproducenten en politici maar op één manier kunnen reageren: door ook hier het dierenwelzijnsniveau en de milieueisen omlaag te brengen.  

Het internationale bedrijfsleven krijgt volgens TTIP en CETA bovendien het recht om mee te denken bij nieuwe wetgeving. Daardoor krijgen zij invloed op onze regelgeving. Gelukkig wordt er op dit moment nog onderhandeld over TTIP. De onderhandelingen over CETA zijn echter al afgerond en invoering van dit verdrag dreigt al op korte termijn.

Campagnenieuws

Varken

De coalitie tegen TTIP/CETA had acht boerenorganisaties als partner, waaronder de Nederlandse Vereniging van Varkenshouders en LTO Varkenshouderij. Volgens deze coalitie kennen de Verenigde Staten en Canada vrijwel geen standaarden voor dierenwelzijn. 

Lees verder...

kalf in stal

Na de Duitse vice-kanselier Sigmar Gabriel kondigt nu ook een Franse toppoliticus aan dat hij klaar is met TTIP. Staatssecretaris van Handel, Mattias Fekl, zei vandaag voor radiozender RCM dat Parijs wil dat de EU de onderhandelingen staakt.

Lees verder...

kip

De onderhandelingen tussen de EU en de VS over vrijhandelsverdrag TTIP zijn mislukt. Die heugelijke  boodschap verkondigde de Duitse vicekanselier Sigmar Gabriel afgelopen weekend tijdens een gesprek met televisiezender ZDF.

Lees verder...

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht