Update: zo reageerden paardenvleesverkopers op jullie brieven

Vorige maand stuurden we een brief naar importeurs en verkopers van paardenvlees over de vele misstanden. We riepen hun op om direct te stoppen met het importeren en verkopen van paardenvlees uit het buitenland. Wat zijn de reacties op de brief?

Een aantal leveranciers heeft uitgelegd waarom het voor hen niet mogelijk is om te stoppen met het gebruik van buitenlands paardenvlees. Hun belangrijkste argument? Er is onvoldoende Europees paardenvlees beschikbaar om te voldoen aan de vraag. Deze producenten importeren veel vlees uit Roemenië, maar ook uit Uruguay, Argentinië en Canada. Als producenten niet willen stoppen met deze import dan kunnen consumenten een belangrijk signaal afgeven door die producten, waaronder vleessnacks, niet langer te kopen. 

Dit is er bereikt dankzij jullie steun

Meerdere supermarkten hebben hun leveranciers gevraagd om in de eerste plaats Nederlands of Europees paardenvlees te gebruiken. Pas wanneer hier een tekort aan is, kan dat worden aangevuld met vlees uit niet-Europese landen. 

Slagerij van Dinther uit Oss stopt helemaal met de verkoop van paardenvlees. De slager verkocht paardenvlees uit het buitenland en adverteerde met het omstreden ‘Respectful Life’-logo dat in verband wordt gebracht met paardenleed. Hij schrok van onze informatie en stopte direct de verkoop. Inmiddels zijn het paardenvlees én het logo van de website. 

Ook is er meer bewustwording onder consumenten. Veel mensen hebben geen idee waar paardenvlees vandaan komt en wat voor leed daarmee gepaard gaat. Met behulp van jullie steun kunnen we nog meer mensen informeren.

Hoe kun jij helpen?

  • Deel de campagne op social media en informeer familie en vrienden
  • Koop geen paardenvlees in snackbar, supermarkt of restaurant
Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht