7.089 mensen hebben getekend!

0
10.000

Ja, ik teken voor beter paardenwelzijn in Zuid-Amerika!

Zolang er geen betrouwbare controles plaatsvinden, is het risico te groot dat het paardenvlees afkomstig is van paarden die extreem hebben geleden. Daarom eis ik dat Nederlandse supermarkten en groothandels de controles verbeteren, en anders de import van paardenvlees uit Zuid-Amerika staken.

Lees de e-mailtekst

Vul je gegevens in en klik op verstuur.

Zojuist getekend

2 dagen 1 uur
Mandy Ronda
3 dagen 15 sec
Simone Smakman
3 dagen 19 uur
Carolien Dekker
4 dagen 2 uur
kim van zwietering
4 dagen 12 uur
Mary van de Louw

Stop deze nachtmerrie!

Nieuwe undercoverbeelden tonen ernstig dierenleed tijdens het transport en de slacht van paarden in Argentinië en Uruguay. Nederland is de grootste Europese importeur van dit paardenvlees uit Zuid-Amerika. De productie daarvan gaat volledig in tegen Europese voorschriften en beloftes van de sector.

Niets verbeterd
Dat het goed fout zit met de productie van paardenvlees in Zuid-Amerika, wisten we al. Ook in 2014 en 2017 kwamen daarover onthullende onderzoeken naar buiten. Schokkende nieuwe undercoverbeelden onthullen dat er nog geen enkele verbetering heeft plaatsgevonden. Dit in tegenstelling tot claims van Europese en Nederlandse importeurs.

Extreme misstanden
De beelden tonen de structurele misstanden tijdens de transporten naar de slachterij en erbarmelijke omstandigheden in de slachterijen. Veel paarden overlijden nog voor de slacht als gevolg van uitputting door de extreem lange transporten in de brandende zon. Veulens worden dood geboren door de stress van de merries of worden kort na de geboorte vertrapt. Paarden met open wonden en gebroken benen krijgen geen enkele medische zorg. Deze extreem dieronvriendelijke omstandigheden voldoen in geen geval aan Europese normen.  

Belofte maakt schuld
De EU en de Nederlandse consument worden misleid met het project Respectful Life, een project dat een verbetering van het paardenwelzijn nastreeft. Ondanks toezeggingen gaat de mishandeling van tienduizenden paarden onverminderd door. Zolang er geen Europese normen zijn die het dierenwelzijn tijdens transport en slacht voldoende waarborgen en adequate handhaving van deze normen uitblijft, eist Dier&Recht een complete importstop in de EU op paardenvlees uit Argentinië en Uruguay.

Wat kan jij doen?
Nederland is de grootste Europese importeur van paardenvlees uit Argentinië en Uruguay. Dit vlees is vaak vrijwel zeker afkomstig van paarden die extreem hebben geleden. Het komt vooral terecht in snacks en is te koop bij onder meer Jumbo, Makro en Sligro. Help jij ons mee dit paardenleed te stoppen? Stuur dan ook een protestmail!

Campagnenieuws

Hoewel het meeste paardenvlees dat in de Nederlandse horeca verkocht wordt, afkomstig is uit slachterijen in Argentinië en Uruguay, komt een deel ook uit Canada. Ook daar zijn helaas onacceptabele misstanden aangetroffen.

 

Lees verder...

Nederland is Europa’s grootste importeur van fout paardenvlees uit Uruguay en Argentinië . Paardenvlees uit die landen is vaak afkomstig van paarden die ernstig hebben geleden, blijkt uit het rapport dat we gisteren publiceerden. Maar waar wordt dat paardenvlees eigenlijk verkocht?

Lees verder...

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht