12.526 mensen hebben getekend!

0
15.000

Ja, ik teken voor beter paardenwelzijn in Zuid-Amerika!

Zolang er geen betrouwbare controles plaatsvinden, is het risico te groot dat het paardenvlees afkomstig is van paarden die extreem hebben geleden. Daarom eis ik dat Nederlandse supermarkten en groothandels de controles verbeteren, en anders de import van paardenvlees uit Zuid-Amerika staken.

Lees de e-mailtekst

Deze actie is afgelopen op dinsdag 10 december. Het is helaas niet meer mogelijk om te tekenen.

Meer doen voor de kalveren?

Word donateur

Stop deze nachtmerrie!

Nieuwe undercoverbeelden tonen ernstig dierenleed tijdens het transport en de slacht van paarden in Argentinië en Uruguay. Nederland is de grootste Europese importeur van dit paardenvlees uit Zuid-Amerika. De productie daarvan gaat volledig in tegen Europese voorschriften en beloftes van de sector.

Niets verbeterd
Dat het goed fout zit met de productie van paardenvlees in Zuid-Amerika, wisten we al. Ook in 2014 en 2017 kwamen daarover onthullende onderzoeken naar buiten. Schokkende nieuwe undercoverbeelden onthullen dat er nog geen enkele verbetering heeft plaatsgevonden. Dit in tegenstelling tot claims van Europese en Nederlandse importeurs.

Extreme misstanden
De beelden tonen de structurele misstanden tijdens de transporten naar de slachterij en erbarmelijke omstandigheden in de slachterijen. Veel paarden overlijden nog voor de slacht als gevolg van uitputting door de extreem lange transporten in de brandende zon. Veulens worden dood geboren door de stress van de merries of worden kort na de geboorte vertrapt. Paarden met open wonden en gebroken benen krijgen geen enkele medische zorg. Deze extreem dieronvriendelijke omstandigheden voldoen in geen geval aan Europese normen.  

Belofte maakt schuld
De EU en de Nederlandse consument worden misleid met het project Respectful Life, een project dat een verbetering van het paardenwelzijn nastreeft. Ondanks toezeggingen gaat de mishandeling van tienduizenden paarden onverminderd door. Zolang er geen Europese normen zijn die het dierenwelzijn tijdens transport en slacht voldoende waarborgen en adequate handhaving van deze normen uitblijft, eist Dier&Recht een complete importstop in de EU op paardenvlees uit Argentinië en Uruguay.

Wat kan jij doen?
Nederland is de grootste Europese importeur van paardenvlees uit Argentinië en Uruguay. Dit vlees is vaak vrijwel zeker afkomstig van paarden die extreem hebben geleden. Het komt vooral terecht in snacks en is te koop bij onder meer Jumbo, Makro en Sligro. Help jij ons mee dit paardenleed te stoppen? Stuur dan ook een protestmail!

Campagnenieuws

paarden in trailer

Het Australische paardenslachthuis Meramist is schuldig bevonden aan dierenmishandeling. Maar nog steeds wordt er vlees vanuit dit slachthuis vervoerd naar België, en via België kan het makkelijk ook in Nederlandse producten terechtkomen.

Lees verder...

Van de Zwitserse dierenwelzijnsorganisatie Tierschutzbund Zürich ontvingen we schokkende beelden uit een Australisch slachthuis dat paardenvlees exporteert naar Europa. De mishandelingen die er plaatsvinden zijn extreem. Hoewel het slachthuis is goedgekeurd voor export van paardenvlees voor menselijke consumptie, is niet duidelijk in welke producten dat vlees terechtkomt.

Lees verder...

Vorige maand stuurden we een brief naar importeurs en verkopers van paardenvlees over de vele misstanden. In de brief informeerden we hen over het dierenleed achter paardenvlees uit Canada, Argentinië en Uruguay.

Lees verder...

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht