Stop deze nachtmerrie!

Gesloten

Stop deze nachtmerrie!

9.48210.000

9.482

Nieuwe undercoverbeelden tonen ernstig dierenleed tijdens het transport en de slacht van paarden in Argentinië en Uruguay. Nederland is de grootste Europese importeur van dit paardenvlees uit Zuid-Amerika. De productie daarvan gaat volledig in tegen Europese voorschriften en beloftes van de sector.

Niets verbeterd

Dat het goed fout zit met de productie van paardenvlees in Zuid-Amerika, wisten we al. Ook in 2014 en 2017 kwamen daarover onthullende onderzoeken naar buiten. Schokkende nieuwe undercoverbeelden onthullen dat er nog geen enkele verbetering heeft plaatsgevonden. Dit in tegenstelling tot claims van Europese en Nederlandse importeurs.

Extreme misstanden

De beelden tonen de structurele misstanden tijdens de transporten naar de slachterij en erbarmelijke omstandigheden in de slachterijen. Veel paarden overlijden nog voor de slacht als gevolg van uitputting door de extreem lange transporten in de brandende zon. Veulens worden dood geboren door de stress van de merries of worden kort na de geboorte vertrapt. Paarden met open wonden en gebroken benen krijgen geen enkele medische zorg. Deze extreem dieronvriendelijke omstandigheden voldoen in geen geval aan Europese normen.  

Belofte maakt schuld

De EU en de Nederlandse consument worden misleid met het project Respectful Life, een project dat een verbetering van het paardenwelzijn nastreeft. Ondanks toezeggingen gaat de mishandeling van tienduizenden paarden onverminderd door. Zolang er geen Europese normen zijn die het dierenwelzijn tijdens transport en slacht voldoende waarborgen en adequate handhaving van deze normen uitblijft, eist Dier&Recht een complete importstop in de EU op paardenvlees uit Argentinië en Uruguay.

Wat kan jij doen?

Nederland is de grootste Europese importeur van paardenvlees uit Argentinië en Uruguay. Dit vlees is vaak vrijwel zeker afkomstig van paarden die extreem hebben geleden. Het komt vooral terecht in snacks en is te koop bij onder meer Jumbo, Makro en Sligro. Help jij ons mee dit paardenleed te stoppen? Stuur dan ook een protestmail!

Video

Gesloten

Dier&Recht start een rechtszaak tegen de grootste Nederlandse kalverslachter om een einde te maken aan de import van Ierse kalfjes. Word jij medestander in onze juridische strijd?

Ja, ik teken voor beter paardenwelzijn in Zuid-Amerika! 

Zolang er geen betrouwbare controles plaatsvinden, is het risico te groot dat het paardenvlees afkomstig is van paarden die extreem hebben geleden. Daarom eis ik dat Nederlandse supermarkten en groothandels de controles verbeteren, en anders de import van paardenvlees uit Zuid-Amerika staken.

Lees hier de volledige tekst

E-mailtekst Stop deze nachtmerrie 

Beste importeurs, groothandels en supermarkten,

Veel van het paardenvlees dat jullie verkopen komt uit Zuid-Amerika, waar de omstandigheden waaronder de paarden geslacht worden niet aan Europese richtlijnen voldoen. Na meerdere onderzoeken, ondermeer in 2014 en 2017, blijkt uit nieuw onderzoek opnieuw dat het goed mis is bij de productie van het paardenvlees in Zuid-Amerika.

Extreme misstanden

De misstanden die zijn geconstateerd zijn talloos. Paarden overlijden onderweg naar het slachthuis en gewonde of zieke paarden krijgen niet de nodige veterinaire zorg. Paarden worden gehouden in open paddocks zonder bescherming tegen weersomstandigheden, van stromende regen tot verschroeiende hitte. Drachtige merries worden geslacht en veulens sterven vroegtijdig. Veulens worden vertrapt in de modder, paarden met gebroken benen en open wonden lijden dagenlang zonder hulp. Allemaal omstandigheden die direct ingaan tegen de EU-richtlijnen.

Stop de import

Consumenten, ook in Nederland, worden nu voor de gek gehouden. De door de EU gecertificeerde slachthuizen voldoen niet aan de EU-richtlijnen, terwijl dit wel naar de buitenwereld wordt gecommuniceerd. Er is jaren achtereen beterschap beloofd door de supermarkten en importeurs van paardenvlees. De toezeggingen die zijn gedaan in Respectful Life blijken weer niet te worden nageleefd. Daarom roep ik u, importeurs, groothandels en supermarkten, op om direct te stoppen met het importeren en verkopen van paardenvlees uit Zuid-Amerika.

Hoogachtend, 

(voor- en achternaam worden automatisch ingevuld)

Statusbericht


Deze campagne is afgelopen
Meer doen voor de dieren?
Doneer nu!

    Deel deze campagne