Stop hondenshows: teken de petitie!

Stop hondenshows

Hondenshows moeten verboden worden! Ze stimuleren het fokken van zieke, misvormde dieren en dragen bij aan verkleining van de genenpool – met inteelt en erfelijke ziekten als gevolg. Teken nu de petitie!

Hondenshows leiden tot dierenleed

Op hondenshows ligt de focus op uiterlijke kenmerken van rashonden, in plaats van op gezondheid van de dieren. Daarom zijn veel schadelijke uiterlijke kenmerken en erfelijke aandoeningen een direct gevolg van dit soort keuringen. Winnaars van hondenshows zijn vaak verliezers op het gebied van gezondheid. Daarnaast is meedoen aan een show misschien leuk voor de eigenaar, maar leidt het bij de honden vooral tot veel stress. 

Gemeente Amsterdam wil hondenshows verbieden

Amsterdam geeft het goede voorbeeld en geeft aan te zoeken naar manieren om hondenshows in de hoofdstad uit te bannen. Hulde aan de burgemeester en wethouders! Ze hebben volkomen gelijk dat een evenement dat dierenleed veroorzaakt niet langer georganiseerd zou moeten worden.

Dier&Recht start petitie voor landelijk verbod

Daarom eisen wij nu een landelijk verbod op hondenshows. Ben jij het met ons eens? Teken dan nu de petitie en maak samen met ons een einde aan dit rampzalige fenomeen!

Deel dit artikel
Kelly Kessen

Als dierenarts werd ik vrijwel dagelijks geconfronteerd met zieke rashonden en raskatten. Het is frustrerend om te zien hoeveel dieren kampen met erfelijke aandoeningen of lijden onder de extreme uiterlijke kenmerken waar ze doelbewust op worden gefokt. Veel van dat lijden is te voorkomen door te fokken op genetische diversiteit en een gezond uiterlijk. Bij Dier&Recht zet ik me in om fokkers en eigenaren daarvan bewust te maken, zodat er meer gezonde dieren worden gefokt en gekocht. Daarnaast ben ik actief betrokken bij het verbeteren van wetten en regelgeving rond het fokken van honden en katten.