Stem op de grootste Dierenverschrikker van 2018!

Dierenleedcup 2018

Dier&Recht organiseert voor de derde keer de verkiezing van de grootste dierenverschrikker van het jaar. Want ook dit jaar hebben veel harteloze personen en organisaties het leven van dieren doelbewust verstierd. De genomineerden zijn kalvermester Van Drie, H&M, ING Bank, Stichting Paardenmarkt Hedel en Landbouwminister Carola Schouten. Wie van deze vijf kies jij tot Dierenverschrikker 2018?

Van Drie

Van Drie is met een jaaromzet van 2 miljard de grootste kalvermester van Europa. Een groot deel van de 1,5 miljoen kalveren in Nederland (waarvan 800.000 geïmporteerd) worden bij Van Drie vetgemest. Kalveren worden na hun geboorte direct weggehaald bij de moeder. Ze zijn gehuisvest in kale stallen met harde, gladde vloeren, die hun natuurlijk gedrag beperken en verwondingen veroorzaken. De dieren hebben vaak luchtweginfecties en (lichte) bloedarmoede. Het kalfsvlees wordt geëxporteerd, de mestvervuiling is voor Nederland.

H&M

Dit jaar stonden er talloze afbeeldingen van Mopshonden en Franse Bulldogs op kledingstukken van H&M. Deze kortsnuitige honden zijn hun leven lang benauwd door hun korte snuit. Wij informeerden H&M hier uitgebreid over, maar ondanks herhaaldelijk contact met H&M Nederland en het hoofdkantoor in Zweden, blijft het bedrijf met deze kapotgefokte honden adverteren, en draagt zo bij aan hun populariteit.

ING Bank

ING Bank investeert in onveilige megastallen vol dierenleed, zoals de Knorhof van de beruchte varkensbaron Straathof, waar vorig jaar 20.000 varkens omkwamen bij een stalbrand. Ook financiert ING veetransporteurs en vleesverwerkers zonder fatsoenlijke normen te stellen aan dierenwelzijn, en varkensboeren die de wet overtreden.

Stichting Paardenmarkt Hedel

De paardenmarkt in het Gelderse Hedel is één van de grootste van Europa. Op 5 november was het weer zover. De paarden werden aangevoerd in overvolle transportwagens, en steigerend en vallend de wagens uit gesleurd. Vervolgens stonden de dieren zeventien uur lang vastgebonden, naast een lawaaiige kermis, vaak zonder voer of water.

Landbouwminister Carola Schouten

Carola Schouten is als aanvoerder van het landbouwministerie niet in staat om maatregelen te nemen op zeer urgente en gevoelige dossiers als stalbranden, fraude met mest en aantallen dieren, misstanden in slachterijen, klimaatverandering door de vee-industrie, etc. Hoewel de schandalen en misstanden in de vee-industrie zich opstapelen, blijft ze erbij dat de sector de problemen zelf moet oplossen. Haar ChristenUnie stemt sinds zij minister is in minder dan 5% van de gevallen vóór dierenwelzijn; in de vorige regeerperiode  was dat 45%.

Breng nu je stem uit!

Deel dit artikel

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)