Nalaten voor de dieren

Onze successen dankzij jouw steun

Sinds 2006 voert Dier&Recht campagne op uiteenlopende onderwerpen. Van ziekmakende fokpraktijken bij gezelschapsdieren tot de misstanden met dieren in de vee-industrie. We publiceren petities, onderzoeken, rapporten, en voeren rechtszaken. Met het nodige succes: we toonden het belang aan van weidegang voor de koe én de boer, en supermarkten stapten massaal over op weidemelk. Meer dan de helft van de Nederlandse kippenslachters stopte na hoorzittingen en media-aandacht met het elektrische waterbad, een dieronvriendelijke verdovingsmethode. Dankzij de steun van 28.000 petitieondertekenaars worden lichte kalfjes niet meer doorgespoten: ze krijgen tijd om aan te sterken.

Dier&Recht kreeg gelijk van de rechter in een rechtszaak tegen hondenfokkers: er kwamen wettelijke normen voor de lengte van de snuit. Farmaceuten stopten met de import van het hormoon PMSG vanuit Zuid-Amerikaanse ‘bloedboerderijen’. En na een petitie verbood de minister de slacht van koeien en varkens in het laatste trimester van hun zwangerschap. Ons werk is echter nog lang niet af.

Frederieke schoutenElke donatie – ongeacht het bedrag – draagt bij aan betere leefomstandigheden voor dieren. Een nalatenschap is een extra bijzondere schenking, waar we zeer blij mee en dankbaar voor zijn.

Frederieke Schouten, directeur Dier&Recht

Dier&Recht in jouw testament?

Bij overlijden gaat je nalatenschap naar je erfgenamen, maar via een testament kun je daarnaast je idealen op een bijzondere manier doorgeven. Als je een goed doel wilt opnemen als erfgenaam in je testament, dan is een bezoek aan de notaris noodzakelijk. 

Wil je meer weten over nalaten aan Dier&Recht? Lucie Amse gaat graag met je in gesprek. Uiteraard is alles wat we bespreken vertrouwelijk en ben je tot niets verplicht. Bel Lucie op 020-280 78 06 of e-mail naar lucie@dierenrecht.nl.

Meer informatie over nalaten

  • Dier&Recht heeft de ANBI-status en hoeft geen erfbelasting over je nalatenschap te betalen. Iedere euro is dus voor de dieren!
  • We zijn onafhankelijk van overheidssubsidies of het bedrijfsleven en onze campagnes zijn mogelijk dankzij de giften van onze achterban. 
  • Kies je ervoor Dier&Recht op te nemen in je testament? Dan heeft de notaris deze gegevens nodig: Stichting Dier&Recht, Tilanusstraat 8b, 1091 BH Amsterdam, ANBI/RSIN-nummer: 816092205, KvK-nummer: 41152567.
  • Op zoek naar een notaris? We werken samen met notaris J. van Zaane in Amsterdam, die verbonden is met Veenhof Notariaat (veenhofnotariaat.nl). Je kunt natuurlijk ook een notaris bij jou in de buurt zoeken (notaris.nl).
Deel deze pagina