Royal Canin en Eukanuba sponsoren dierenleed

Hondenshow Amsterdam

Hondenshows worden veelal gesponsord door de hondenvoerindustrie. Zo ook de World Dog Show 2018 in de RAI. De bedrijven Royal Canin en Eukanuba zijn grote sponsoren van dit evenement.

Met het sponsoren van hondenshows gaat Royal Canin lijnrecht in tegen het eigen dierwelzijnsbeleid. Op de website van diervoederbedrijf Royal Canin valt te lezen:

"Vanuit het Royal Canin Dierenwelzijnsbeleid initieert, ondersteunt of sponsort Royal Canin geen onderzoek waarbij dieren op eniger wijze schade wordt berokkend. Dit beleid is ook van toepassing op door Royal Canin gesponsorde activiteiten en/of evenementen. Alle activiteiten waarbij dieren de kans lopen in hun gezondheid of welzijn geschaad te worden, zijn vanuit dit beleid strikt verboden op door Royal Canin gesponsorde activiteiten en/of evenementen."

Royal Canin negeert hierbij dat hondenshows het welzijn en de gezondheid van honden schaden.

Met Eukanuba leef je langer – en kun je nóg vaker naar een show

Ook diervoederfabrikant Eukanuba is sponsor van de World Dog Show. Eukanuba claimt op de website:

‘uit 45 jaar onderzoek is gebleken dat deze hoogwaardige voeding op korte en lange termijn voordelen voor de gezondheid biedt. Met deze uitzonderlijke voeding en een goede verzorging kunnen honden langer leven dan de levensverwachting van hun ras.’

Dat komt vast goed van pas voor alle stuk gefokte hondenrassen die door hun vele genetische defecten een sterk verlaagde levensverwachting hebben.

Ten koste van honden

Het sponsoren van de World Dog Show is lucratief voor Royal Canin en Eukanuba. Het vergroot de naamsbekendheid van de organisatie en hun producten worden door fokkers aanbevolen bij nieuwe puppyeigenaren. De producenten gaan daarbij volledig vooorbij aan het dierenleed dat samenhangt met hondenshows. Het is schandelijk dat de diervoederindustrie winst maakt ten koste van honden.

Stop de hondenshows; teken de petitie!

Deel dit artikel
Kelly Kessen

Als dierenarts voor gezelschapsdieren werd ik vrijwel dagelijks geconfronteerd met zieke rashonden en raskatten. Het is frustrerend om te zien hoeveel dieren kampen met erfelijke aandoeningen of lijden onder de extreme uiterlijke kenmerken waar ze doelbewust op worden gefokt. Veel van dat lijden is te voorkomen door te fokken op genetische diversiteit en een gezond uiterlijk. Bij Dier&Recht zet ik me in om fokkers en eigenaren daarvan bewust te maken, zodat er meer gezonde dieren worden gefokt en gekocht. Daarnaast ben ik actief betrokken bij het verbeteren van wetten en regelgeving rond het fokken van honden en katten.

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)