Reclanet voegt woord bij daad en vervangt Mopshondenklokken!

Reclanet

Reclanet Holding, een grote exploitant van buitenreclame, gebruikte tot voor kort een Mopshond en een Franse Bulldog als publiekstrekkers. We wezen het bedrijf op de ernstige gezondheidsproblemen van deze kortsnuitige honden, en eind 2018 paste Reclanet zijn beleid aan. Vervolgens werd de daad bij het woord gevoegd: een flinke klus!

Nieuw logo

Allereerst werden de beelden op de Facebookpagina verwijderd. Vervolgens moest het oude logo vervangen worden, want de Mopshond met pilotenbril was daar onderdeel van. Het nieuwe logo werd begin 2019 geïntroduceerd. Kort daarop werden de websitefoto’s vervangen.

Mopshondenklokken zijn vervangen

Een ander, heel groot project was het vervangen van de Mopshondenklokken: die hingen verspreid door heel Nederland aan lantaarnpalen en bij bushaltes. De eerste nieuwe klokken hangen inmiddels: de foto van de zieke Mopshond is vervangen door een daadkrachtig wijzende vinger.

Dit is geen klein project! We waarderen het enorm dat Reclanet ons verzoek zo serieus nam en alle sporen van de zieke honden langzaam maar zeker uitwist.

Bedankt Reclanet!

Reclanet klok

Ook een reclame met een Mopshond of Franse Bulldog gezien? Meld het ons, dan schrijven wij het bedrijf aan.

Deel dit artikel
Kelly Kessen

Als dierenarts voor gezelschapsdieren werd ik vrijwel dagelijks geconfronteerd met zieke rashonden en raskatten. Het is frustrerend om te zien hoeveel dieren kampen met erfelijke aandoeningen of lijden onder de extreme uiterlijke kenmerken waar ze doelbewust op worden gefokt. Veel van dat lijden is te voorkomen door te fokken op genetische diversiteit en een gezond uiterlijk. Bij Dier&Recht zet ik me in om fokkers en eigenaren daarvan bewust te maken, zodat er meer gezonde dieren worden gefokt en gekocht. Daarnaast ben ik actief betrokken bij het verbeteren van wetten en regelgeving rond het fokken van honden en katten.

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)