Puppy's gezocht voor de strijd tegen de illegale hondenhandel

puppy's

Leeftijdsbepaling bij jonge pups is niet eenvoudig en daarom kunnen handelaren gegevens gemakkelijk vervalsen. Zo worden veel te jonge pups ongehinderd de grens over gesleept en verkocht. Als jij een puppy hebt dan kunnen jullie samen meehelpen om hier een einde te maken!

Pups gezocht voor onderzoek

De faculteit diergeneeskunde van het Universitair Dierenziekenhuis doet onderzoek naar het wisselen van tanden en het doorkomen van kiezen bij pups. Door dit heel precies in kaart te brengen, wordt het mogelijk om de leeftijd van pups nauwkeurig te bepalen aan de hand van hun gebit. Dit is een belangrijk controlemiddel in de strijd tegen de illegale hondenhandel. Voor het onderzoek is informatie nodig van zoveel mogelijk verschillende pups.

Meld je aan

Alle pups die jonger zijn dan tien weken kunnen deelnemen. Het onderzoek wordt uitgevoerd met behulp van foto’s. Je hoeft dus niet steeds met je pup naar een locatie. Je pup aanmelden doe je via dit formulier. Ook rasloze honden kunnen aan het onderzoek deelnemen, vul dan gewoon het type van je hond in bij het vakje ras. Als het onderzoek succesvol is dan wordt het binnenkort voor malafide fokkers een stuk lastiger om te handelen in te jonge pups. 

Meer doen tegen de illegale hondenhandel? Meld foute advertenties bij Marktplaats!

Deel dit artikel
Kelly Kessen

Als dierenarts voor gezelschapsdieren werd ik vrijwel dagelijks geconfronteerd met zieke rashonden en raskatten. Het is frustrerend om te zien hoeveel dieren kampen met erfelijke aandoeningen of lijden onder de extreme uiterlijke kenmerken waar ze doelbewust op worden gefokt. Veel van dat lijden is te voorkomen door te fokken op genetische diversiteit en een gezond uiterlijk. Bij Dier&Recht zet ik me in om fokkers en eigenaren daarvan bewust te maken, zodat er meer gezonde dieren worden gefokt en gekocht. Daarnaast ben ik actief betrokken bij het verbeteren van wetten en regelgeving rond het fokken van honden en katten.