Meld illegale hondenadvertenties bij Marktplaats

Meld illegale hondenadvertenties bij Marktplaats

Op Marktplaats worden veel honden te koop aangeboden die niet voldoen aan de wettelijke richtlijnen voor het fokken van honden. Dier&Recht vraagt jouw hulp bij het melden van deze illegale advertenties. Op deze manier stoppen we malafide hondenfokkers.

Het is wettelijk verboden om honden te fokken met schadelijke uiterlijke kenmerken. Denk bijvoorbeeld aan honden met een veel te korte neus waardoor ze het áltijd benauwd hebben. Of dwergkeeshondjes die constant hoofdpijn hebben doordat hun hersenen niet in hun te kleine schedel passen.

Deze honden mogen niet verkocht worden op Marktplaats. Toch zijn er nog steeds fokkers die bewust dit soort honden fokken en deze aanbieden op de verkoopsite. Ook het verkopen van honden die afkomstig zijn uit illegale handel is niet toegestaan op Marktplaats.

Wat kun jij doen?

Door het melden van foute advertenties stoppen we de handel en fokkerij van deze dieren. Het melden is heel eenvoudig. Zoek op Marktplaats naar een foute advertentie en open deze. Rechtsonder elke Marktplaatsadvertentie staat ‘Meld aan Marktplaats’. Door hierop te klikken verschijnt er een pop-up. Hier kies je voor de optie ‘In strijd met de regels’ en daarna ‘Andere reden’ en dan vul je in ‘Niet volgens de wet gefokt’ of ‘Verdacht van illegale handel’.

Welke advertenties melden?

  • Advertenties van honden met een te korte snuit. Dit zijn mopshonden, Franse buldogs en Engelse buldogs.
  • Advertenties van hele kleine honden. Het gaat om de rassen chihuahua, dwergkees en pomeriaan, en hondenrassen waar ‘teacup’ of ‘mini’ voor de naam staat.
  • Advertenties van honden die jonger dan 15 weken zijn en waarvan het duidelijk is dat ze uit het buitenland komen.

De advertenties zijn hier bij Marktplaats te vinden.

Dier&Recht start een rechtszaak tegen de grootste Nederlandse kalverslachter om een einde te maken aan de import van Ierse kalfjes. Word jij medestander in onze juridische strijd?

Meld marktplaatsadvertenties kortsnuiten

Factsheet
Deel deze campagne