Op de mat met je kat

Liggende kat

Zodra mijn yogamat uit de kast komt, kan ik ervan uitgaan dat ik gezelschap krijg van twee harige monsters, die met me meedoen. Mijn katten zorgen altijd voor extra gezelligheid en nóg meer ontspanning.

Katten zijn uitstekende yogi’s

Katten zijn van nature goede yogi’s: ze zijn lenig en nemen met gemak de gekste houdingen aan. Ben ik mijn uiterste best aan het doen om een goede ‘neerwaartse hond’ (zo heet die yogahouding) neer te zetten, rekt die gekke kat naast me zich moeiteloos helemaal uit – en maakt daarmee een meer dan perfecte neerwaartse hond... Ben ik aan het proberen alle gedachten uit mijn hoofd te bannen, ligt een van m’n katten al láng helemaal zen midden op de mat zonder zich ergens druk over te maken – ook niet over het feit dat hij vreselijk in de weg ligt.

Ontspanning na een uurtje rekken en strekken

En dan de eindontspanning. Moe maar voldaan lig ik languit op de vloer. Lekker even tien minuten helemaal niets… Het meest ontspannende daaraan is de kat die zich spinnend langs mijn lijf beweegt.

Deel dit artikel
Kelly Kessen

Als dierenarts werd ik vrijwel dagelijks geconfronteerd met zieke rashonden en raskatten. Het is frustrerend om te zien hoeveel dieren kampen met erfelijke aandoeningen of lijden onder de extreme uiterlijke kenmerken waar ze doelbewust op worden gefokt. Veel van dat lijden is te voorkomen door te fokken op genetische diversiteit en een gezond uiterlijk. Bij Dier&Recht zet ik me in om fokkers en eigenaren daarvan bewust te maken, zodat er meer gezonde dieren worden gefokt en gekocht. Daarnaast ben ik actief betrokken bij het verbeteren van wetten en regelgeving rond het fokken van honden en katten.