Ook veel Britse kortharen hebben een te korte snuit

Brits Korthaar compilatie

Behalve de Pers en de Exotisch korthaar hebben ook veel Britse kortharen een veel te korte snuit.

Raskattenshows en Britse kortharen

Dier&Recht was aanwezig op de Wereldkattenshow in Rijswijk. Daar schrokken we van de extreem korte snuiten van de Britse kortharen. Deze katten hadden net als veel van de Perzische katten een Peke Face. De dieren hadden duidelijk last van traanogen en knepen met hun ogen. Ook de shows van 2019 lieten zien dat de neuzen van de Britse Kortharen steeds korter worden.

Criteria voor snuitlengte noodzaak

De trend om steeds kortere neuzen te fokken moet worden gestopt. Om dit bij fokkers af te dwingen zijn duidelijke regels nodig. Niet alleen voor de Pers of de Britse korthaar, maar voor alle katten.

Help mee goede fokregels te krijgen voor katten en teken de petitie!

Heb jij een tip of een klacht over een fokker? Stuur ons dan een e-mail op info@dierenrecht.nl

Deel dit artikel
Kelly Kessen

Als dierenarts werd ik vrijwel dagelijks geconfronteerd met zieke rashonden en raskatten. Het is frustrerend om te zien hoeveel dieren kampen met erfelijke aandoeningen of lijden onder de extreme uiterlijke kenmerken waar ze doelbewust op worden gefokt. Veel van dat lijden is te voorkomen door te fokken op genetische diversiteit en een gezond uiterlijk. Bij Dier&Recht zet ik me in om fokkers en eigenaren daarvan bewust te maken, zodat er meer gezonde dieren worden gefokt en gekocht. Daarnaast ben ik actief betrokken bij het verbeteren van wetten en regelgeving rond het fokken van honden en katten.