Meer dan 20.000 handtekeningen voor de IJslandse bloedpaarden

Paarden IJsland
Onze brandbrief voor de IJslandse paarden is maar liefst 22.561 keer ondertekend.

Donderdag 22 december hebben we alle handtekeningen voor de IJslandse paarden aangeboden aan minister Schouten en de Europese Commissie. Onze brandbrief is maar liefst 22.561 keer ondertekend. Namens alle paarden die lijden onder de wrede misstanden bij de winning van PMSG: ontzettend bedankt!

Brandbrief aangeboden aan Europese Commissie

Dankzij jullie hulp kunnen we een krachtig signaal afgeven aan de Europese Commissie: deze barbaarse praktijken rond het bloedtappen bij drachtige merries moeten onmiddellijk stoppen! In de brandbrief roepen we de Commissie op om zo snel mogelijk de import- en productie van PMSG te verbieden. Dertien Europese dierenorganisaties steunen deze oproep.

Oproep aan minister Schouten

Daarnaast stuurden we ook een brief naar demissionair minister Schouten om aandacht te vragen voor de misstanden rondom PMSG. We informeren haar over de brandbrief naar de Europese Commissie en vragen haar om zich in Europa hard te maken voor een verbod. Zij zou bovendien een sterk signaal kunnen afgeven door het gebruik van PMSG in Nederland te verbieden.

PMSG in Nederland

We hebben serieuze signalen ontvangen dat in Nederland, ondanks een verbod op de verkoop, mogelijk wel PMSG wordt gewonnen. Daarom hebben we de minister nadrukkelijk gevraagd om de opties te onderzoeken voor een nationaal productie- en handelsverbod.

Hoe nu verder?

Binnenkort besluit de Europese Commissie over de oproep van het Europees Parlement voor een import- en productieverbod. Wij blijven strijden voor de IJslandse paarden tot de laatste bloedboerderij is gesloten!

Deel dit artikel
Sarah Pesie

Als dierwetenschapper en -gedragsdeskundige ben ik verantwoordelijk voor de wetenschappelijke onderbouwing van de campagnes voor paarden. Ik ben daarnaast ook bijzonder geïnteresseerd in het natuurlijke gedrag van paarden, honden en katten. Met onderzoeken en publicaties informeer ik het publiek over de vele misstanden rond deze dieren. Ik hoop dat mensen zich daardoor meer verdiepen in de belevingswereld van dieren en zo beter begrijpen wat hun dier nodig heeft om gelukkig te zijn.