Help mee: stop de Europese subsidies voor vlees- en zuivelreclames!

Vlees wordt gepromoot met Europese subsidie
Vleesreclames worden gemaakt met Europees belastinggeld. Help jij mee een einde te maken aan de subsidies voor de promotie van dierlijke producten?

De EU wil dat we meer plantaardig gaan eten, maar financiert tegelijkertijd de promotie van vlees en zuivel. Een bizarre situatie. Via een openbare enquête kun jij de EU nu oproepen om hiermee te stoppen!

Europa verspilt belastinggeld

De EU spendeerde tussen 2016 en 2020 bijna 250 miljoen euro aan reclamecampagnes voor de vlees- en zuivelindustrie. Ons maakt dat woedend! Talloze initiatieven om de consumptie van vlees en zuivel te minderen, worden rechtstreeks tegengewerkt door deze subsidies. De EU maakt toch ook geen reclame voor bier? Of voor sigaretten? Waarom dan wel voor vlees?

Evaluatie subsidieregelingen

De Europese Commissie peilt op dit moment via een openbare enquête de mening van Europeanen over deze subsidies. Tot woensdag 23 juni kun jij de EU duidelijk maken dat er een einde moet komen aan de achterhaalde subsidies voor vlees- en zuivelreclames.

Het aanmaken van een account en het beantwoorden van de vragen duurt een kwartiertje. De vraagstelling is soms onduidelijk. Kom je er niet uit? Onze collega's van ProVeg hebben ter inspiratie hun antwoorden openbaar gemaakt. Ze tonen geen antwoorden op de open vragen want de kans bestaat dat reacties met precies dezelfde teksten worden uitgesloten. Je kunt het beste in je eigen woorden laten weten dat het stimuleren van vlees- en zuivelconsumptie niet meer van deze tijd is.

Stop de subsidies voor vlees- en zuivelreclames

We vragen dringend om jouw hulp! De uitslag van deze enquête draagt bij aan het besluit over de voortzetting van de subsidies. Het aantal reacties op dit soort enquêtes is over het algemeen laag, dus elke stem kan het verschil maken. Vul de vragenlijst in en stop de belachelijke subsidies voor de promotie van vlees en zuivel!

Deel dit artikel

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)