Grote farmaceuten stoppen met de import van PMSG!

Bloedpaarden

De jarenlange druk op farmaceuten om te stoppen met de import van het omstreden hormoon PMSG heeft geleid tot een doorbraak! In navolging van farmaceuten MSD Animal Health en IDT Biologika stopt nu ook CEVA Santé Animale met de import van PMSG uit Zuid-Amerika. Geweldig nieuws!

Mishandeling drachtige merries

In Zuid-Amerika worden tienduizenden drachtige merries stelselmatig mishandeld op boerderijen waar het bloed van de paarden wordt afgetapt. Het bloed van de merries bevat het hormoon PMSG. Dit hormoon wordt door Europese veehouders gebruikt om de vruchtbaarheid te verhogen van zeugen en melkkoeien. Samen met andere dierenwelzijnsorganisaties voert Dier&Recht actie tegen de misstanden op deze Zuid-Amerikaanse ‘bloedboerderijen’. Onze protestactie tegen het gebruik van PMSG werd al ruim 40.000 keer ondertekend!

Nieuwe undercoverbeelden

Op nieuwe undercoverbeelden van de Animal Welfare Foundation en Tierschutzbund Zürich, de organisaties die al sinds 2015 strijden tegen deze misstanden, is te zien hoe de merries door medewerkers van de bloedboerderijen worden geschopt en geslagen met metalen stangen. De paarden worden ruw vastgebonden, waarna hun bloed wordt afgetapt. De behandeling van de merries is buitengewoon gewelddadig en leidt bij de dieren tot grote paniek, verwondingen en kreupelheden.

Doorbraak

Naar aanleiding van een publicatie in Trouw - op basis van ons persbericht - liet farmaceut CEVA op 1 augustus 2018 weten de nieuwe beelden te onderzoeken. In een statement laat CEVA nu weten dat de organisatie in navolging van de schokkende beelden heeft besloten te stoppen met de import uit Zuid-Amerika. Het bedrijf geeft aan alternatieven voor PMSG te onderzoeken.

Hipra en Zoetis

Het is geweldig dat de drie grote farmaceuten zijn gestopt met de import van PMSG uit Zuid-Amerika, maar we zijn er nog niet. Samen blijven we de druk opvoeren, totdat ook farmaceuten Hipra en Zoetis stoppen.

Er moet een einde komen aan het bestaan van de Zuid-Amerikaanse bloedboerderijen. Heb jij de protest e-mail nog niet ondertekend? Teken dan nu!

Deel dit artikel
Sarah Pesie

Als dierwetenschapper en -gedragsdeskundige ben ik verantwoordelijk voor de wetenschappelijke onderbouwing van de campagnes voor paarden. Ik ben daarnaast ook bijzonder geïnteresseerd in het natuurlijke gedrag van paarden, honden en katten. Met onderzoeken en publicaties informeer ik het publiek over de vele misstanden rond deze dieren. Ik hoop dat mensen zich daardoor meer verdiepen in de belevingswereld van dieren en zo beter begrijpen wat hun dier nodig heeft om gelukkig te zijn.

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)

n