Goed nieuws: dierenonderwerpen niet uitgesteld tot nieuw kabinet

koeien

Na de val van het kabinet moest de Tweede Kamer begin september kiezen over welke onderwerpen het demissionaire kabinet nog mag beslissen. Ingrijpende besluiten over belangrijke onderwerpen worden daarbij doorgaans ‘controversieel verklaard’ en doorgeschoven naar het nieuwe kabinet. Dat betekent vaak een enorme vertraging voor de besluitvorming. Bij urgente dierenwelzijnsproblemen kan zo’n vertraging een hoop extra dierenleed veroorzaken. Gelukkig heeft de Tweede Kamer besloten dat het demissionaire kabinet de onderwerpen rond dierenwelzijn mag blijven behandelen!

Welke zaken gaan er door?

De invoering van een houdverbod en vertoningsverbod voor huisdieren met schadelijke uiterlijke kenmerken zal geen extra vertraging oplopen. Daarnaast kan demissionair minister Adema blijven werken aan een wetsvoorstel voor cameratoezicht in Nederlandse slachthuizen. Ook kan er verder worden gewerkt aan een verlaging van de maximale temperatuur voor diertransporten. Bovendien moet de nieuwe Wet dieren zo snel mogelijk in werking treden, bij voorkeur zonder afzwakkingen.

De minister heeft dus nog genoeg te doen. Dier&Recht volgt de ontwikkelingen nauwlettend en blijft zich hardmaken voor de belangen van de dieren!

Deel dit artikel