VVD wil handelsverbod voor mismaakte dieren

mopshond
De mopshond is een mismaakte hond.

Het is de hoogste tijd voor een handelsverbod op stukgefokte dieren, zoals mophonden, Franse buldogs, Perzische katten en bambino sphynxen. In Nederland mogen deze mismaakte dieren niet worden gefokt, maar nu worden ze massaal aangekocht vanuit het buitenland. Het onderwerp krijgt nu eindelijk politieke aandacht.

VVD zet in op handelsverbod voor mismaakte dieren

In het plenaire debat van 24 november informeerde Kamerlid Arne Weverling (VVD) bij minister Schouten naar een mogelijk importverbod op mismaakte dieren.

Weverling vroeg: “Kan de minister aangeven wat nu de stand van zaken is met betrekking tot de gesprekken die met onder andere Marktplaats gevoerd zijn om de registratie en de controle op de handel in dieren te verbeteren? En hoe staat de minister tegenover een mogelijk importverbod voor dieren die gefokt zijn op bepaalde dieronvriendelijke uiterlijke kenmerken, terwijl dit in Nederland verboden is?”

Marktplaats doet (nog) niets!

Vorige week sprak onze dierenarts Kelly Kessen nog met Marktplaats over deze kwestie. Helaas wil het handelsplatform nog niet zo ver gaan om de mismaakte dieren – die in Nederland niet eens gefokt mogen worden – actief te weren van de website. Dier&Recht blijft druk uitoefenen op Marktplaats; er staan al vervolggesprekken op de agenda. Wellicht dat de politieke aandacht voor dit onderwerp bijdraagt aan een snelle oplossing voor dit groeiende probleem.

Help jij mee de illegale hondenhandel te stoppen? Meld foute advertenties bij Marktplaats!

Deel dit artikel
Het blok is defect of ontbreekt. De inhoud ontbreekt misschien of u moet wellicht de oorspronkelijke module inschakelen.

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)