Syntus gebruikt geen kortsnuiten meer!

Mopshond

Syntus gebruikte om de bus aan te prijzen in het herfstweer de kreet: ‘Droevig weer hè? #pakgewoondebusweer’. Wij vonden het droevig weer, dat de Mopshond gebruikt werd om deze boodschap over te brengen

Syntus was zich er niet van bewust

Syntus, of Keolis zoals het tegenwoordig heet, is een vervoersbedrijf in het oosten van het land. We schreven hen aan en legden uit dat honden met een dergelijke korte snuit lijden onder hun uiterlijk en dat reclames van deze dieren de populariteit van het ras vergroten. Het bedrijf was zich hier totaal niet van bewust.

Chapeau voor Syntus

Ze reageerden snel en beloofde in hun toekomstige reclames geen kortsnuitige honden meer gebruiken. Chapeau voor Syntus!  

Reclame gezien meld het ons en help mee de kortsnuitige honden uit het straatbeeld te laten verdwijnen.

Deel dit artikel
Kelly Kessen

Als dierenarts werd ik vrijwel dagelijks geconfronteerd met zieke rashonden en raskatten. Het is frustrerend om te zien hoeveel dieren kampen met erfelijke aandoeningen of lijden onder de extreme uiterlijke kenmerken waar ze doelbewust op worden gefokt. Veel van dat lijden is te voorkomen door te fokken op genetische diversiteit en een gezond uiterlijk. Bij Dier&Recht zet ik me in om fokkers en eigenaren daarvan bewust te maken, zodat er meer gezonde dieren worden gefokt en gekocht. Daarnaast ben ik actief betrokken bij het verbeteren van wetten en regelgeving rond het fokken van honden en katten.