Swiffer stopt met reclames met mopshond en Engelse bulldog!

Swiffer stopt met reclames met kortsnuitige honden

Bijna iedereen kent de reclames van Swiffer wel met de Engelse bulldog of de mopshond in de hoofdrol. Dat is binnenkort verleden tijd! En dat is goed nieuws voor de honden.

Nieuwe reclames met gezonde dieren

De aanhouder wint: gedurende drie jaar mailden en belden we het bedrijf. Of ze nu toch eens wilden stoppen met reclames maken met zieke honden. En deze maand kregen we goed nieuws. Swiffer belooft Dier&Recht geen nieuwe reclames meer te maken met kortsnuitige honden en katten. Kortsnuitige dieren lijden levenslang door hun uiterlijk en reclames maken deze dieren nog populairder.

Internationaal beleid

Het nieuwe beleid geldt niet alleen voor de Nederlandse reclames, maar wereldwijd! Én het geldt niet alleen voor tv-reclames maar ook voor verpakkingen. Verpakkingen waar nog een mopshond of Engelse bulldog op staan, blijven wel nog in de schappen liggen. Het zal dus nog even duren voordat alle kortsnuiten verdwenen zijn.

Reclame gezien? Meld het ons

Swiffer is het 225e bedrijf dat afscheid neemt van kortsnuitige honden en katten in reclame-uitingen. Heb jij een reclame gezien met een kortsnuitige hond of kat? Laat het ons weten, dan schrijven wij het bedrijf aan.

Deel dit artikel
Kelly Kessen

Als dierenarts werd ik vrijwel dagelijks geconfronteerd met zieke rashonden en raskatten. Het is frustrerend om te zien hoeveel dieren kampen met erfelijke aandoeningen of lijden onder de extreme uiterlijke kenmerken waar ze doelbewust op worden gefokt. Veel van dat lijden is te voorkomen door te fokken op genetische diversiteit en een gezond uiterlijk. Bij Dier&Recht zet ik me in om fokkers en eigenaren daarvan bewust te maken, zodat er meer gezonde dieren worden gefokt en gekocht. Daarnaast ben ik actief betrokken bij het verbeteren van wetten en regelgeving rond het fokken van honden en katten.