Kledingmerken Hunkemöller, Loavies en Vero Moda gaan overstag

Hond met muts op

Via het meldpunt op onze website ontvangen we regelmatig berichten over kledingmerken die reclame maken met kortsnuitige honden. De vele vertoningen van deze stukgefokte hondenrassen op kleding en in reclame-uitingen dragen bij aan de groeiende populariteit van deze zieke honden.

Het goede nieuws is dat Hunkemöller, Loavies en Vero Moda inmiddels hebben aangegeven dat ze hun beleid aanpassen om te voorkomen dat deze dieren voorkomen in hun media-uitingen. Hunkemöller gebruikte voor de promotie van een sportkledinglijn een mopshond, een hondenras dat zelf totaal niet in staat is om intensief te bewegen en prettig te ademen! Na onze emails heeft het bedrijf aangegeven om hier rekening mee te houden bij toekomstige campagnes. Fijn! Ook Vero Moda zal deze dieren niet meer inzetten bij promoties. En gelukkig was ook Loavies het met ons eens: het beleid werd aangepast en de bewuste foto is verwijderd.

Helaas geeft niet iedereen gehoor…

Minder goed nieuws is dat er ook behoorlijk wat kledingmerken zijn die het dierenleed nog altijd aan hun laars lappen. Zo heeft CoolCat nooit gereageerd op onze e-mails. H&M gaf aan dat al onze feedback wordt doorgegeven aan het team op hun inkoopafdeling – waarna we nooit meer iets hebben gehoord. Wel hebben we sindsdien nog geregeld kortsnuiten gezien op kleding en in reclames van H&M. Esprit heeft na herhaaldelijke e-mails van ons - die eveneens doorgestuurd zouden worden naar de juiste afdeling - nooit antwoord gegeven op onze verzoeken. Shoeby, tot slot, reageerde wel en gaf aan dat ze grote dierenliefhebbers zijn en dat de Engelse buldog in hun uitingen daar geen last van heeft ondervonden . Wij willen best geloven dat de fotoshoot niet extra heeft bijgedragen aan het lijden van deze hond. Helaas heeft de belofte van Shoeby om onze informatie mee te nemen in een overleg tot op heden niet tot terugkoppeling geleid.

Meld reclames met kortsnuitige honden!

Organisaties die hun producten en diensten aanprijzen met kortsnuitige rassen, zijn meestal niet op de hoogte van de vele aandoeningen waar deze dieren aan lijden. Daarom informeren wij deze organisaties over de ernstige gezondheidsproblemen van deze rassen en vragen wij hun om niet langer reclame te maken met dit soort honden. Ook verzoeken we de betreffende organisaties om de kortsnuitige honden in bestaande reclame-uitingen te vervangen door gezonde honden met een normale snuitlengte.

Dus, zie jij een reclame met bijvoorbeeld zo’n 'schattige' mopshond, of een product met een afbeelding van een Franse buldog? Meld het ons! Samen helpen we de kortsnuitige honden!

Deel dit artikel

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)