Kamervragen over hondenshows

Petitie hondenshows

Ons rapport over de misstanden bij de Word Dog Show 2018 was voor de Partij voor de Dieren aanleiding voor Kamervragen aan minister Schouten.

Succesvolle campagne

In augustus 2018 werd in Nederland de World Dog Show gehouden waaraan meer dan 30.000 honden deelnamen. Deskundigen van Dier&Recht gingen op onderzoek uit en legden alle geconstateerde misstanden vast in een misstandenrapport.

Op 11 september 2018 overhandigde onze dierenarts Kelly Kessen het rapport met de misstanden en de petitie tegen hondenshows aan de Tweede Kamer. Maar liefst 10.274 bezorgde burgers tekenden deze petitie. Bij de presentatie was veel belangstelling van geïnteresseerde Kamerleden.

Kamervragen

Naar aanleiding van het rapport stelde de Partij voor de Dieren Kamervragen aan minister Schouten. In die vragen kwamen de misstanden duidelijk naar voren en werd nadrukkelijk gevraagd waarom er bij de hondenshows geen onafhankelijke dierenartsen aanwezig zijn om prijswinnende honden te controleren op gezondheid.

De Partij voor de Dieren speelt bovendien in op de wens van het Amsterdamse College van Burgermeester & Wethouders en vijfendertig andere gemeenten. De gemeentes vragen de minister om de bevoegdheid waarmee ze evenementen met dieren kunnen weren.

Dier&Recht is zeer benieuwd naar de antwoorden van minister Schouten.

Deel dit artikel
Kelly Kessen

Als dierenarts voor gezelschapsdieren werd ik vrijwel dagelijks geconfronteerd met zieke rashonden en raskatten. Het is frustrerend om te zien hoeveel dieren kampen met erfelijke aandoeningen of lijden onder de extreme uiterlijke kenmerken waar ze doelbewust op worden gefokt. Veel van dat lijden is te voorkomen door te fokken op genetische diversiteit en een gezond uiterlijk. Bij Dier&Recht zet ik me in om fokkers en eigenaren daarvan bewust te maken, zodat er meer gezonde dieren worden gefokt en gekocht. Daarnaast ben ik actief betrokken bij het verbeteren van wetten en regelgeving rond het fokken van honden en katten.

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)