Jumbo gebruikt geen kortsnuiten meer in reclames!

Jumbo gebruikt een Franse buldog in haar EK-reclame
De Franse bulldog in de EK-reclame van Jumbo. De supermarktketen zal in de toekomst geen kortsnuiten meer gebruiken in reclames.

Een oplettende kijker spotte een Franse bulldog in de EK-reclame van Jumbo en meldde het bij ons. Wij schreven het bedrijf aan met de vraag of ze dit hondenras niet meer in reclames willen gebruiken.

Kortsnuitige honden en katten zijn steeds minder populair!

Kortsnuitige dieren worden vanwege hun 'grappige' uiterlijk gebruikt in reclames. Helaas gaat er onder dit uiterlijk veel dierenleed schuil, en juist daarom is het zo belangrijk om deze dieren niet meer te laten zien in de media. Steeds meer bedrijven beseffen dit en gebruiken deze dieren daarom niet meer in reclames.

Jumbo past beleid aan

We mailden de marketingafdeling van Jumbo en deze reageerde direct op onze mail. In de toekomst worden geen kortsnuiten meer gebruikt voor reclames. Jumbo vertelt tevens dat ze alleen maar samenwerken met reclamebureaus die op verantwoorde wijze met dieren omgaan, en dat dit hondje van iemand op de set was. Dit is natuurlijk een ontzettend fijn bericht. Naast Albert Heijn is dus Jumbo ook bewust bezig met de gezondheid van dieren.

Meld reclames met een kortsnuitige hond of kat

Jij kunt ons helpen. Heb je zelf ergens een reclame met een kortsnuitige hond of kat gezien? Meld het hier en wij schrijven het bedrijf aan.

Deel dit artikel
Kelly Kessen

Als dierenarts werd ik vrijwel dagelijks geconfronteerd met zieke rashonden en raskatten. Het is frustrerend om te zien hoeveel dieren kampen met erfelijke aandoeningen of lijden onder de extreme uiterlijke kenmerken waar ze doelbewust op worden gefokt. Veel van dat lijden is te voorkomen door te fokken op genetische diversiteit en een gezond uiterlijk. Bij Dier&Recht zet ik me in om fokkers en eigenaren daarvan bewust te maken, zodat er meer gezonde dieren worden gefokt en gekocht. Daarnaast ben ik actief betrokken bij het verbeteren van wetten en regelgeving rond het fokken van honden en katten.