Greetz brengt geen kaarten meer uit met kortsnuitige dieren

mopshondkaart van Greetz
Kaarten met kortsnuitige dieren zoals de mopshond biedt Greetz niet meer aan vanaf 2021.

Kaarten met kortsnuitige honden en katten kun je vanaf 2021 niet meer versturen via Greetz. Nadat Dier&Recht hen informeerde over de benauwdheid bij deze dieren, kwam het bedrijf direct in actie.

Franse bulldogs, mopshondjes en Perzische katten zijn niet schattig maar ziek

Kortsnuitige dieren worden als schattig gezien en daarom veel gebruikt op kaarten. Zo ook bij Greetz. Wij legden uit dat de afgesloten neusgaten en veel te korte snuiten benauwdheid veroorzaken. Deze dieren lijden levenslang vanwege hun uiterlijk. Dit is alles behalve schattig.

Vanaf 2021 geen verjaardagskaarten meer met kortsnuiten

Naar aanleiding van onze correspondentie komt Greetz meteen in actie! Het bedrijf haalt alle kaarten met mopshonden, Perzische katten en andere kortsnuitige dieren uit hun assortiment. Omdat de kaarten van allerlei leveranciers komen, krijgen ook zij de informatie. We hopen natuurlijk dat de productie van deze kaarten daardoor terugloopt.

Meld het als je toch nog een kortsnuit op een kaart ziet!

Greetz doet meer: ze vragen melding te maken als er toch nog een ‘foute’ kaart tussendoor schiet. Een dikke pluim voor Greetz!

Zelf een reclame gezien met een kortsnuitige hond of kat? Meld het hier.

Deel dit artikel
Kelly Kessen

Als dierenarts werd ik vrijwel dagelijks geconfronteerd met zieke rashonden en raskatten. Het is frustrerend om te zien hoeveel dieren kampen met erfelijke aandoeningen of lijden onder de extreme uiterlijke kenmerken waar ze doelbewust op worden gefokt. Veel van dat lijden is te voorkomen door te fokken op genetische diversiteit en een gezond uiterlijk. Bij Dier&Recht zet ik me in om fokkers en eigenaren daarvan bewust te maken, zodat er meer gezonde dieren worden gefokt en gekocht. Daarnaast ben ik actief betrokken bij het verbeteren van wetten en regelgeving rond het fokken van honden en katten.