Dier&Recht wint Vegan Award voor campagne Stoppen met zuivel!

Winnaars Vegan Awards 2022
De Stoppen met zuivel-campagne van Dier&Recht won de Vegan Award in de categorie 'Beste vegan initiatief'. Afbeelding: Nederlandse Vereniging voor Veganisme.

Onze Stoppen met zuivel-campagne is bekroond met een Vegan Award in de categorie 'Beste vegan initiatief'! De Vegan Awards worden jaarlijks uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV). Dit jaar vond de uitreiking plaats tijdens de VeggieWorld-beurs in Houten.

Beste vegan initiatief

De twee andere genomineerden in de categorie 'Beste vegan initiatief' waren de Food for Thought Foodtruck en de Schijf for Life.

Met hun Foodtruck brengt Animal Save Nederland "veganisme, dierenrechten en plantaardig eten op ludieke wijze onder de aandacht. Via (h)eerlijk eten biedt de Food for Thought foodtruck letterlijk stof tot nadenken." En met de Schijf for Life voorziet een coalitie van diëtisten Nederland "van een voedingsadvies dat aansluit op klimaat-, milieu-, en gezondheidsdoelen." Twee hele gave initiatieven, waar we zelf ook ontzettend fan van zijn!

Karma Kebab beste vegan product

In totaal ontvingen vijf winnaars de awards in verschillende categorieën. Zo ging de award voor ‘Beste vegan product’ dit jaar naar Karma Kebab. Ooit aten we dieren van Roanne van Voorst won in de categorie 'Beste vegan literatuur'. Mama Gaia in Haarlem werd verkozen tot ‘Beste vegan restaurant’. En als ‘beste vegan onderneming’ kwam Rotterzwam als winnaar bovendrijven.

Vegan Awards

De Vegan Awards worden sinds 2012 jaarlijks uitgereikt door de NVV. "Met de Vegan Awards laten we zien welke fantastische ontwikkelingen er zijn die het veganisme in Nederland toegankelijker maken," legt NVV-bestuurslid Malcolm Jones uit. Een vakjury van de NVV koos in elke categorie drie genomineerden. Deze zomer mochten mensen daar vervolgens op stemmen.

Bedankt!

Aan iedereen die ons heeft ondersteund, aan de campagne heeft bijgedragen of op ons heeft gestemd: bedankt!

Meer weten over de Stoppen met zuivel-campagne? Kijk op www.stoppenmetzuivel.nl!

Deel dit artikel
Erik Peschier

Dieren hebben recht op een leven vrij van pijn en gevangenschap, maar worden in onze samenleving geëxploiteerd als gebruiksartikel of ter vermaak van de mens. Wanneer je je eenmaal bewust bent van het gigantische dierenleed dat het huidige (voedsel)systeem veroorzaakt, laat dit je niet meer los. Als inhoudelijk medewerker en campaigner zet ik me daarom elke dag in om dit te veranderen. Door bewustzijn te creëren, de rechten van dieren te verdedigen en wetgeving te beïnvloeden werk ik aan een wereld waarin alle dieren bestaansrecht hebben en een leven kunnen leiden waar ze recht op hebben.