Complimenten voor de reactie van Verhuisdieren.nl!

Kortsnuit

Via het meldpunt op onze website kregen we het bericht dat Verhuisdieren.nl op Facebook een foto van een kortsnuit gebruikte. Gek, want een organisatie die laat zien het beste met dieren voor te hebben, zou niet met kortsnuiten moeten promoten. De benauwdheid, ontstoken ogen en andere gezondheidsproblemen van deze dieren zijn écht een aanslag op hun welzijn!

De Kortsnuitencampagne en Verhuisdieren.nl

Kortsnuitige honden als de Mopshond en de Engelse en Franse Bulldog zijn erg populair, en hoe vaker ze opduiken in de media, hoe populairder ze worden. Dit wil Dier&Recht voorkomen, en met dat doel schrijven we bedrijven en organisaties aan met het verzoek hierover beleid op te stellen.

Verhuisdieren.nl reageerde begripvol en enthousiast op ons schrijven: "Jullie hebben helemaal gelijk. Wij zijn er bij Verhuisdieren al jaren heel alert op." Ze lieten weten dat de foto door een nieuwe collega, die nog niet op de hoogte was van hun beleid met betrekking tot kortsnuitige dieren, op Facebook was gezet.

Een goedmakertje

Toen deze nieuwe collega (die op het moment van ons contact in Thailand verbleef) op de hoogte werd gesteld, beloofde hij meteen om als goedmakertje een grote zak hondenvoeding te doneren aan een lokale dierenopvang. Zo horen we het graag! Namens alle kortsnuiten in Nederland, en de honden in Thailand: bedankt!

Stichting Verhuisdieren.nl

Verhuisdieren.nl is een online platform waar mensen die een huisdier of oppasdier zoeken terecht kunnen, maar ook mensen die een ander thuis of hulp bij de verzorging zoeken voor hun hond, kat of konijn. Door degenen die een huisdier zoeken te koppelen aan degenen die niet langer voor hun dier kunnen zorgen, zorgt de stichting ervoor dat katten en honden rechtstreeks van hun oude baasje naar hun nieuwe baasje kunnen verhuizen. Zo blijft hun een verblijf in het asiel bespaard. 

Ook helpt de stichting je door je een zoekprofiel te laten invullen en dat met dieren te matchen die bij jou passen. En tot slot: ze hebben een goeie blog over de kortsnuitige Franse Bulldog!

Zie jij een reclame met bijvoorbeeld een 'schattige' Mopshond, of een product met een afbeelding van een Franse Bulldog? Meld het ons! Samen helpen we de kortsnuitige honden!

Deel dit artikel
Kelly Kessen

Als dierenarts voor gezelschapsdieren werd ik vrijwel dagelijks geconfronteerd met zieke rashonden en raskatten. Het is frustrerend om te zien hoeveel dieren kampen met erfelijke aandoeningen of lijden onder de extreme uiterlijke kenmerken waar ze doelbewust op worden gefokt. Veel van dat lijden is te voorkomen door te fokken op genetische diversiteit en een gezond uiterlijk. Bij Dier&Recht zet ik me in om fokkers en eigenaren daarvan bewust te maken, zodat er meer gezonde dieren worden gefokt en gekocht. Daarnaast ben ik actief betrokken bij het verbeteren van wetten en regelgeving rond het fokken van honden en katten.

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)