25.000 euro gedoneerd voor rechtszaak tegen kalverleed!

Goed nieuws voor de 1,5 miljoen vleeskalveren in Nederland. Een kleine maand na de oproep om Dier&Recht te steunen in de rechtszaak tegen de staat, is het streefbedrag van 25.000 euro opgehaald.

Advocaat van de dieren
Dier&Recht noemt zichzelf niet voor niets advocaat van de dieren. Als de overheid niets doet om het welzijn van kalveren te verbeteren, is er soms maar één manier om dat toch af te dwingen: de rechter.  

Waar gaat het om?
1,5 miljoen vleeskalveren verblijven tijdens hun leven op gladde roostervloeren. Dat is erg slecht voor hun welzijn. 
Ze glijden uit, lopen verwondingen op en worden soms zelfs kreupel. De oplossing voor dit lijden is al heel lang bekend: zachte, comfortabele bodembedekking zoals stro of rubbervloeren. Onder druk van de sector en ondanks een al in 2007 aangekondigde verplichting van rubbervloeren in kalverstallen, weigert de minister dit nu uit te voeren.

En nu? 
In een kleine maand tijd werd er 25.000 euro gedoneerd om in een rechtszaak tegen de staat alternatieve vloeren af te dwingen. Dit geld zal gaan naar de advocaatkosten, griffierechten en proceskosten. Dier&Recht heeft inmiddels een dagvaarding uitgebracht. Het ministerie heeft via de landsadvocaat gereageerd.
We kijken uit naar de eerste zittingsdag, en hebben veel vertrouwen dat we deze belangrijke rechtszaak kunnen winnen. 

Blijf op de hoogte van deze rechtszaak en onze andere campagnes door je in te schrijven op onze nieuwsbrief

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht