Reclames met zieke honden

Kortsnuitige hondenrassen zijn erg populair, niet alleen bij consumenten maar ook bij de media. Met hun koddige uiterlijk doen ze het niet alleen goed in reclames en advertenties maar ook op kledingstukken en accessoires. Het lijkt misschien onschuldig maar achter dat schattige uiterlijk schuilt een wereld vol pijn en leed. Het grootste deel van deze honden heeft chronische ademnood, doordat de veel te korte snuit hun luchtwegen blokkeert. Ook de kenmerkende gedrongen bouw en het brede hoofd veroorzaken tal van ernstige gezondheidsproblemen. Wereldwijd roepen bezorgde dierenartsen mensen op om geen kortsnuitige dieren te kopen, maar de vraag neemt alleen maar toe!

Reclame maakt populair

De vele vertoningen van deze stukgefokte hondenrassen in media- en reclame-uitingen dragen bij aan de groeiende populariteit van deze honden. Hierdoor stijgt het aantal fokkers en is er een sterke toename van honden met ernstige fysieke aandoeningen.

Meldpunt voor reclames met kortsnuiten

Bedrijven die reclames maken met kortsnuitige honden, zijn zich vaak niet bewust van de ernstige gezondheidsklachten onder deze dieren. Dier&Recht informeert deze organisaties over de vele aandoeningen waar deze rassen onder lijden en verzoekt hen om niet langer reclame te maken met dit soort honden. Daarnaast vragen wij hen om de honden in de betreffende uitingen te vervangen door gezonde honden met een normale snuit. Om deze organisaties actief te kunnen benaderen, hebben we een meldpunt geopend waar consumenten reclames met kortsnuitige honden kunnen melden. Inmiddels hebben al meer dan honderd bedrijven hun reclamebeleid aangepast!

Deel deze misstand