Voor de pers

Woordvoerder kalveren

Frederieke Schouten
Frederieke Schouten - dierenarts en directeur van Dier&Recht

Frederieke Schouten werkte als veearts zeven jaar lang tussen de varkens in de intensieve veehouderij, ze werd daar dagelijks geconfronteerd met structurele misstanden en schrijnend dierenleed. Toen ze inzag dat ze als veearts te weinig kon doen voor de varkens maakte ze de overstap naar Varkens in Nood. Nu is ze directeur van dierenrechtenorganisaties Varkens in Nood en Dier&Recht en probeert ze als actievoerder het welzijn van miljoenen varkens in Nederland te verbeteren. 

frederieke@dierenrecht.nl

Tel. 020 280 78 06

 

Woordvoerder honden en katten

Kelly Kessen
Kelly Kessen - dierenarts

Als dierenarts voor gezelschapsdieren werd ik vrijwel dagelijks geconfronteerd met zieke rashonden en raskatten. Het is frustrerend om te zien hoeveel dieren kampen met erfelijke aandoeningen of lijden onder de extreme uiterlijke kenmerken waar ze doelbewust op worden gefokt. Veel van dat lijden is te voorkomen door te fokken op genetische diversiteit en een gezond uiterlijk. Bij Dier&Recht zet ik me in om fokkers en eigenaren daarvan bewust te maken, zodat er meer gezonde dieren worden gefokt en gekocht. Daarnaast ben ik actief betrokken bij het verbeteren van wetten en regelgeving rond het fokken van honden en katten.

Kelly@dierenrecht.nl

Tel. 020 280 78 06

 

Woordvoerder paarden

Sarah Pesie
Sarah Pesie - dierwetenschapper

Als dierwetenschapper en -gedragsdeskundige ben ik verantwoordelijk voor de wetenschappelijke onderbouwing van de campagnes voor paarden. Ik ben daarnaast ook bijzonder geïnteresseerd in het natuurlijke gedrag van paarden, honden en katten. Met onderzoeken en publicaties informeer ik het publiek over de vele misstanden rond deze dieren. Ik hoop dat mensen zich daardoor meer verdiepen in de belevingswereld van dieren en zo beter begrijpen wat hun dier nodig heeft om gelukkig te zijn.

Sarah@dierenrecht.nl

Tel. 020 280 78 06

 

Logo

Dier&Recht

Deel deze pagina

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)