Stop dit kalverleed, sleep VanDrie voor de rechter!

Stop dit kalverleed, sleep VanDrie voor de rechter!

22.08325.000

22.083

Nederlandse kalverslachters importeerden in 2023 meer dan 100.000 kalfjes uit Ierland. Een vreselijke reis voor deze pasgeboren dieren die veel te jong van hun moeder zijn gescheiden. Deze transporten overtreden structureel Europese wetten, zo krijgen kalfjes vaak 30 uur lang geen melk en geen water. Veel dieren worden ziek en sommigen sterven onderweg. Dit moet stoppen!

De dieronvriendelijke kalverhandel is vrijwel volledig in handen van een steenrijk Nederlands familiebedrijf: de VanDrie Group. Dier&Recht start een rechtszaak tegen deze handelaar in kalverleed. Onze eis: een definitief einde aan de import van kalfjes uit Ierland. Word jij medestander in onze juridische strijd?

Overtreding transportwet

Vorig jaar hebben onze collega’s van Eyes on Animals, Ethical Farming Ireland en L214 de ellendige reis van de kalfjes volledig in kaart gebracht. Het vertrek vanuit hectische Ierse verzamelcentra, urenlang wachten bij de ferry, een bootreis van minstens 19 uur, mishandelingen in de Franse haven en dan weer urenlang in de vrachtwagen naar Nederland. De dieren krijgen niet de verplichte rust en voeding en brengen veel meer tijd door in de vrachtwagen dan wettelijk is toegestaan.

(tekst gaat verder onder de video)
https://youtu.be/7ZReu9X0shQ?si=TLVlq5Bb0e7Cvl8S

Koplopers in kalverleed

Van Drie is al jarenlang Europees kampioen in kalverleed. De familie heeft zo'n 1.3 miljard euro verdiend over de rug van weerloze kalfjes, maar ze geeft geen cent om het welzijn van deze dieren. Daarom starten wij een rechtszaak tegen deze gewetenloze handelaren die doelbewust de wet overtreden.

Sluit je aan!

Word ook medestander in onze rechtszaak. Medestanders steunen de rechtszaak moreel maar zijn zelf niet aansprakelijk en lopen dus geen enkel risico. Je hoeft daarvoor alleen je gegevens in te vullen op deze pagina.

Dier&Recht start een rechtszaak tegen de grootste Nederlandse kalverslachter om een einde te maken aan de import van Ierse kalfjes. Word jij medestander in onze juridische strijd?

Ja, ik word medestander!

Stop de helse transporten met piepjonge kalfjes uit Ierland.

Vul je je telefoonnummer in? Dan kan Dier&Recht jou telefonisch benaderen voor giftverzoeken of updates over deze campagne.
Bekijk onze privacyverklaring.
Deel deze campagne