Donation counter Pebbles

Al € 9.773 gedoneerd voor de rechtszaak

0
nodig: € 9.000

Ja, ik maak deze rechtszaak mogelijk en doneer!

Golden Retrievers kunnen hun oude baas niet voor de rechter slepen... U wel! Met een rechtszaak tegen foute fokkers kunnen we samen het fokken van Golden Retrievers met vissenschubziekte stoppen. Doneer eenmalig!

Deze crowdfunding is afgelopen. Het benodigde bedrag voor de rechtszaak is bijeengebracht. Iedereen die heeft bijgedragen aan de crowdfunding krijgt per mail updates over de voortgang van de zaak.

Meer doen tegen foute fokkers?

Word donateur

Steun onze strijd tegen foute fokkers

Jeuk! Vaak nog erger dan pijn. Veel Golden Retrievers hebben vissenschubziekte (Ichthyosis). Het is een erfelijke aandoening die de huid aantast en kan zorgen voor jeuk, ontstekingen en infecties. Zowel voor ichthyosis als voor de oogaandoening PRA is een DNA test beschikbaar. Deze ziektes zijn dus te voorkomen, maar veel fokkers weigeren om ze toe te passen.

Dier&Recht heeft in het verleden klinkende successen geboekt met rechtszaken. Dier&Recht wil een gerechtelijk vonnis uitlokken dat foute fokkers van Golden Retrievers dwingt de DNA-test te gebruiken. Zo maken we de rashond weer gezond. Een rechtszaak kost veel tijd en geld.

Campagnenieuws

Er is vonnis gewezen in onze rechtszaak tegen twee fokkers van Golden Retrievers.

Lees verder...

Golden Retriever puppy

Nieuws in de crowdfunding rechtszaak omtrent golden retrievers. Eerder stuurden we verschillende fokkers een sommatie. Aangezien de fokkers hier geen gehoor aan hebben gegeven, zijn we nu overgegaan tot het dagvaarden.

Lees verder...

Golden Retriever puppy

Wettelijk is het verplicht om voor zover mogelijk te voorkomen dat er honden geboren worden met een erfelijke aandoening zoals ichthyosis. Het betekent dat fokkers bij beide honden, waarmee gefokt gaat worden, vooraf het DNA dienen te testen.

Lees verder...

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht