Dierenartsen steunen het epilepsie-meldpunt

dierenarts onderzoekt hond
Samenwerking met dierenartsen is essentieel om epilepsie terug te dringen.

Op social media delen dierenartsen het epilepsie-meldpunt met hondenbaasjes. In de wachtkamer leggen ze flyers om het meldpunt onder de aandacht te brengen. Zo helpen zij mee epilepsie bij rashonden terug te dringen.

Meldpunt epilepsie bij rashonden

Half september opende Dier&Recht het openbare meldpunt waar baasjes hun hond met epilepsie kunnen registreren. Het meldpunt brengt in kaart met welke dieren niet meer gefokt moet worden. Zo kunnen we epilepsie onder rashonden terugdringen.

Samenwerking met de dierenarts is essentieel om epilepsie terug te dringen

Als een hond zijn eerste aanval krijgt, gaat de eigenaar meestal naar de dierenarts. Hij of zij is dus de eerste die de hond onderzoekt en de eigenaar adviseert. Daarom vroeg Dier&Recht aan dierenartsen om het meldpunt onder de aandacht te brengen bij hun klanten en baasjes desgewenst te helpen hun hond op het meldpunt te registreren.

Help je mee?

Vraag je dierenarts het meldpunt onder de aandacht te brengen. Breng ook een set flyers naar je dierenarts als die dat op prijs stelt: bestellen kan via info@dierenrecht.nl

Deel dit artikel
Kelly Kessen

Als dierenarts werd ik vrijwel dagelijks geconfronteerd met zieke rashonden en raskatten. Het is frustrerend om te zien hoeveel dieren kampen met erfelijke aandoeningen of lijden onder de extreme uiterlijke kenmerken waar ze doelbewust op worden gefokt. Veel van dat lijden is te voorkomen door te fokken op genetische diversiteit en een gezond uiterlijk. Bij Dier&Recht zet ik me in om fokkers en eigenaren daarvan bewust te maken, zodat er meer gezonde dieren worden gefokt en gekocht. Daarnaast ben ik actief betrokken bij het verbeteren van wetten en regelgeving rond het fokken van honden en katten.