Waterrat Fred zoekt energieke baas

Fred
In de dierenasiels zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Fred!
 
Dit is Fred, een vrolijke bastaard, geschat op ongeveer twee jaar oud. Hij is als zwerver bij het Dierenasiel Spijkenisse binnengebracht.
 
Fred is een ‘Dutch Cell Dog’. Onder begeleiding van kynologische instructeurs is hij gekoppeld aan een gedetineerde en leert hij verschillende oefeningen. Zo wordt hij getraind op commando's als 'zit', 'kijk', 'af', 'pak je bal'. Deze training duurt acht weken, daarna is Fred klaar om zijn nieuwe eigenaren te imponeren met de aangeleerde oefeningen! Fred zoekt wel een eigenaar die zijn training wil voorzetten. 
 
Hij heeft een hekel aan andere honden en laat dat blijken door flink te blaffen en uit frustratie in zijn riem te happen. Toch valt er goed met hem te trainen, omdat hij balletjes en snoep heel interessant vindt. Dit kost wel veel tijd en moet consequent gebeuren. Ook katten en kinderen zijn niet zijn ding. Kortom, Fred wil zijn nieuwe baas gewoon voor hem alleen. En geef hem eens ongelijk.
 
Het is een energieke hond. Hij heeft weliswaar korte pootjes, maar kan behoorlijk hoog springen! Bovendien is Fred een echte waterrat: hij vindt het heerlijk om lekker te badderen en een goed stuk te zwemmen. Ook vind hij het fantastisch om met een bal te spelen. Vooral als het een bal met een piep is, kan zijn dag niet meer stuk!
 
Ben jij de toekomstig eigenaar die met Fred aan de slag gaat? Kijk dan op de website van Dierenasiel Spijkenisse of informeer via doc.spijkenisse@dierenbescherming.nl of bel 088-3437130. 
 
Fred

 

Deel dit artikel