Vrolijke Pip zoekt een baas met doorzettingsvermogen

Pip

In de dierenasiels zitten heel veel leuke katten. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Pip!

Dit is Pip, een lieve kortharige kater in de bloei van zijn leven. 

Pip was tot voor kort een aanhankelijke, vriendelijke kater. Hij woonde samen met zijn zusje in een gezin. Jammer genoeg waren zijn zus en hij nou niet bepaald dikke vrienden. Dat Pip niet naar buiten kon om wat stoom af te blazen, maakte de situatie er niet beter op. Waarschijnlijk resulteerde dit in zoveel stress dat hij daardoor tot de aanval overging. Ai.

Pip zoekt nu dan ook een huis waar alle ruimte is om zich terug te trekken als het hem even te veel wordt en waar hij naar buiten kan om tot rust te komen.

Hij kan niet met zekerheid zeggen dat dit álle problemen oplost, dus zoekt hij een begripvol baasje met de nodige ervaring. Eventueel zelfs iemand die met een gedragsdeskundige aan de slag wil gaan als hij toch weer in zijn oude gedrag vervalt. Kortom, een baas met doorzettingsvermogen!

Verder is Pip de moeilijkste niet. Hij wordt graag aangehaald en is als kitten stabiel en goed sociaal opgegroeid. Gebrek aan opvoeding is dus niet de reden van zijn recente gedragsverandering. Hoewel Pip ook in het Dierentehuis veel stresssignalen laat zien, heeft hij daar slechts één keer – toen hij er net was – de aanval ingezet. Daar is het gelukkig bij gebleven.

Houd jij wel van een uitdaging en heb je ervaring met katten? Neem dan snel contact op met Dierentehuis Kennemerland via dierentehuis.kennemerland@dierenbescherming.nl of 088-811 34 20, en kom snel kennismaken met deze vrolijke snuiter.

Pip

 

Deel dit artikel
Het blok is defect of ontbreekt. De inhoud ontbreekt misschien of u moet wellicht de oorspronkelijke module inschakelen.

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)