Video: kippenboer VS begraaft kippen levend

In deze video is te zien hoe een Amerikaanse kippenboer zijn dieren levend begraaft om tijd te besparen. Mochten handelsverdragen TTIP en CETA doorgaan, kan dit lage dierenwelzijnsniveau ook bij ons de norm worden.

Hoog tijd om in actie te komen!

Levend in een kuil gegooid

In de donkere stal van de Amerikaanse kippenboer uit de video zitten duizenden kippen op elkaar gepropt. Omdat ze worden vetgemest, groeien ze veel te snel en zakken ze door hun poten. Kippen in dit soort stallen hebben ook vaak brandwonden van de ammoniak in hun ontlasting, waar ze de hele dag door lopen. De boer loopt dagelijks door de stal om de kippen die te ziek of te kreupel zijn eruit te halen. De boer uit het filmpje vindt het teveel tijd kosten om deze kippen de nek om te draaien en kiest voor een snellere methode: hij gooit ze nog levend in een kuil en ‘laat Moeder natuur de rest van het werk doen’. 

Handelsverdragen bedreigen dierenwelzijnsniveau

In de Europese Unie is de situatie voor dieren in de vee-industrie al niet best, maar in de Verenigde Staten en Canada is het helemaal erg. Kippen zijn als het waren ‘vogelvrij’; er is geen enkele wet die ze beschermd. Nu de EU van plan is handelsverdragen af te sluiten met de VS en Canada, TTIP en CETA, dreigt het lage dierenwelzijnsniveau uit deze landen bij ons ook de norm te worden. 

Teken de petitie

We kunnen de handelsverdragen nog tegen te houden via een referendum. Teken nu de petitie voor een referendum over TTIP en CETA en voorkom dat het dierenwelzijnsniveau hier omlaag gaat. 

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht